Haberler

Yeni Zelanda'daki Terör Saldırısını Öven Ekşi Sözlük Yazarı Hakkında İnceleme Başlatıldı

Güncelleme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeni Zelanda'da 49 kişinin öldüğü terör saldırısını öven Ekşi Sözlük yazarı hakkında inceleme başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın; Yeni Zelanda'nın Güney Adası'ndaki Christchurch'ün Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi ve Linwood'daki camiye cuma namazı esnasında gerçekleştirilen ve 49 kişinin şehid olduğu terör saldırısı öven Ekşi Sözlük yazarı hakkında inceleme başlattığı bildirildi.

BAŞSAVCILIK, TERÖR SALDIRISINI ÖVEN EKŞİ SÖZLÜK YAZARI HAKKINDA İNCELEME BAŞLATTI

Ekşi Sözlük'te terör saldırısının hemen ardından açılan "Yeni Zelanda'da camiye saldırı" isimli başlığa yazı yazan, Mukemmeligindayanilmazhafifligi rumuzlu kullanıcı, "Videoyu izlerken keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camiileri temizlese diye iç geçirdim" diyerek bu katliama destek vermişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın; terör saldırısını öven Ekşi Sözlük yazarı Mukemmeligindayanilmazhafifligi rumuzlu kullanıcı hakkında inceleme başlattığı öğrenildi.

Yeni Zelanda'daki Terör Saldırısını Öven Ekşi Sözlük Yazarı Hakkında İnceleme Başlatıldı

"ENTRY'İ YAZAN KULLANICININ HESABI İSE NEFRET SÖYLEMİ SEBEBİYLE KAPATILMIŞTIR"

Ekşi Sözlük, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından terör saldırısını öven kullanıcısının hesabının nefret söylemi sebebiyle kapatıldığını açıklamıştı.

Ekşi Sözlük tarafından yapılan açıklamada; "Yeni Zelanda'da camiye saldırı başlığına yazılan kabul edilemez bahse konu entry, birkaç dakika içerisinde fark edilerek aynı dakikalar içerisinde silinmiş, entry'i yazan kullanıcının hesabı ise nefret söylemi sebebiyle kapatılmıştır. Konuyla ilgili emniyet birimleri tarafımızla iletişime geçmiştir, yasal süreç işlemektedir" denildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yeni Zelanda Başsavcı Haberler

500

Yorumlar (23)

YAZIKLAR OLSUN:

BUNU YAZAN KİŞİNİN KATİLDEN BİR FARKI YOK ADALET YERİNİ BULMALI VE BU KİŞİ CEZALANDIRILMALIDIR.

37
1
yanıtYanıtla
Türk:

Kesinlikle tutuklanmalı

36
1
yanıtYanıtla
almanci:

BÖYLE DİN DÜŞMANI GEBERTİLMELİ

33
3
yanıtYanıtla
Selda:

Yazık siz nasıl insanlarsınız bu nasıl vicdan. İsterimki iyi bir hapis cezası alasın.Vicdan yoksunu seni.

25
0
yanıtYanıtla
ADOLF HİTLER:

TÜRKLER öyle bir millettir ki, hayatta bir tane bile kalsa devlet kurup intikamını alır.

17
6
yanıtYanıtla
Neslihan:

Ölenin dini dili ırkı fark etmez onlar insandı insan ne kadar da acımasız cani bir toplum olduk yazık

16
0
yanıtYanıtla
Biz bize yeteriz:

Ülkemde arap işgalci yobazları da din düşmanı ruh hastalarını da görmek istemiyorum

8
7
yanıtYanıtla
Çepni 28:

Bayrağımızdan, Ezanımızdan, Ülkemizin Bölünmez Bütünlüğünden Rahatsız olan Herkes Sınır Dışı Edilsin. Onlarla Aynı Ülkede Yaşamak İstemiyoruz. . .

9
0
yanıtYanıtla
Tğrk:

TWÖRE KİM DESTEK VERİYORSA mı hala anlamadınız mı kimin destek verdiğini yoksa batıcı yanlarınızmı agrır teöre kimin destek verdiği gayet açık ve net değilmi hala kafanızda yazık sizlere oaçık ortada mesela pkk terör örgütü okadar silah ve lojistik desteği nereden buluyor abd İsrail ve batı yardımı olmadan bu kadar silahı nereden bulacak günümüz şartlarında insanlar çalıştığı halde 3 kişiyi geçindiremezken saflarda binlerce teröriste silah ve gıda nereden gidiyor sanıyorsunuz batı ve İsrail. Yardımlar olmadan 3 gün yaşayamazlar o dağlarda bunu anlamak zormı bütün terörün finansörü az önce saydıklarım değilde nedir peki

8
0
yanıtYanıtla
ADOLF HİTLER:

İsIam haIkı bize, örneğin Fransa’dan hep yakın oIacak.

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title