Haberler

Yeni Yılı Bembeyaz Bir Gülümsemeyle Kim Karşılamak İstemez…

Diş Hekimi ve Ortodonti Uzmanı Burak Büyüktürk, bembeyaz gülüşler için yapılan uygulamalar hakkında bilgi veriyor.

Peki bu planlarınıza bembeyaz güzel bir gülüşü de eklemek ister misiniz? Koca bir seneyi geride bırakıp yepyeni bir yıla merhaba derken kendiniz için yapacağınız yeniliklerden en önemlisi güzel bir gülümseme ve inci gibi sağlıklı dişler olacak. İlk görüşte olumlu etki bırakmamıza yardımcı olan gülüşümüz, sağlıklı ve parlak dişlerle tamamlandığında sihirli bir etki oluşturuyor. Yeni yıla girerken kendinize yeni bir gülüş hediye edebilir, eksik dişlerinizden kurtulabilir, küçük estetik dokunuşlarla inci gibi dişlere kavuşabilirsiniz.

DİŞLERDEKİ RENK DEĞİŞİMİNE ELVEDA…

Gülüş estetiğini bozan önemli faktörlerden biri renk bozukluğu diğeri ise çapraşık dişlerdir. Diş Hekimi ve Ortodonti Uzmanı Burak Büyüktürk; " Günümüz diş hekimliğinde gelişen teknoloji ile her iki sorunu da 5 gün gibi kısa bir sürede yapılan diş beyazlatma ve lamina (yaprak porselen) uygulamalarıyla çözümlemek ve bembeyaz düzgün dişlerle harika bir gülüşe sahip olmak mümkün" dedi.


Dişlerdeki renk bozuklukları ve diş yüzeyindeki lekeler gülümsemede en çok dikkat çeken sorunlar olarak kendini gösteriyor. Lazer uygulamalar sayesinde bu renk bozukluları gideriliyor ve 5 gün gibi kısa bir sürede bembeyaz dişlere sahip olunuyor. Beyazlatma, dişlerin beyazlama derecesi başlangıç renklerine bağlı olarak kişiden kişiye değişiklik gösteriyor. Kişiden kişiye değişen bur durum ilk seansta belirlenerek hastaya söyleniyor. Özel beyazlatma solüsyonları ve özel ışık cihazı ile beyazlatma işlemi yaklaşık 45 dk-1 saat sürmektedir. 1-2 seansta dişler, 2-5 tona kadar beyazlatılabiliyor. Beyazlatılma işlemi diş hekimi kontrolünde yapıldığı zaman bu işlem dişlere ve diş etlerine hiçbir zarar vermez.

YAPRAK PORSELEN İLE DOĞAL DİŞ GÖRÜNÜMÜ

Porselen laminalar diş yüzeyinde problem yaşayan herkes için uygundur. Gençlerde de uygulanabilen bu tedavi yöntemi diş yüzeyinde meydana gelmiş ve kişiye rahatsızlık veren her türlü problemin çözümünü sağlayacaktır. Ayrık ve kırık dişlerde buna dahildir. Kısacası lamine porselen yalnızca sararmış dişler için değil birçok problem için öncü niteliğinde olan bir tedavi yöntemidir. Diş çapraşıklıkları, dişler arasındaki boşluklar, farklı renk tonlarındaki dişler, özellikle ön bölgedeki dolgularının renklenmesinden şikayet eden hastalarda dişlerin ön yüzeylerine yapıştırılan, çok ince porselen yaprakçıklar ile dişler estetik bir görünüme kavuşabilir. Yaprak porselen sayesinde 3-5 günde düzgün dişlere ve böylece istenilen mükemmel gülüşe sahip olunabilmektedir. Yaprak porselen uygulamalarında dişin bütünlüğü hiç bozulmaz ve genellikle dişler üzerinde 0,3 mm kadar bir pürüzlendirme işlemi yapılır, kesim işlemi yapılmadan uygulanmaktadır. Çok ince olmaları ve metal yapı içermemeleri sayesinde tamamen doğal diş gibi görünürler.

GÜLÜŞ TASARIMI

Günümüzün en çok kullanılan tekniği gülüş tasarımı, diş hekimliğinde bilimsel prensipler ve sanatın birleşmesidir. Kişinin karakteri, yaşam tarzı ve isteklerine uygun bir şekilde sağlıklı gülüş planlanmaktadır. Gülüş tasarımı istenilen gülüşü belirlemek üzere diş, diş eti, dudak, yüz şekli gibi birçok faktörü değerlendirerek eksiklikleri belirlemeyi, işlemlere başlamadan önce elde edilmesi istenen sonucu görmeyi amaçlar. Bu uygulamada birkaç yöntem bulunmaktadır.

Dijital gülüş tasarımı:Software programı ile fotoğraflar üzerinde diş formunun, renginin, boyutunun belirlenmesini ve sonucun görülmesini sağlar.

Mock up:Hastadan alınan diş modelleri üzerinde diş tasarımının yapılması (wax-up) ve bu tasarımın geçici diş malzemeleri ile dişler üzerinde uygulanması işlemidir. Bu yöntemde 3 boyutlu olarak ağız içinde görülmüş olur ve bunlar üzerinde istenilen değişiklikler yapılarak işleme başlamadan önce final dişlere karar verilir.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title