Haberler

Yeni Vitrin

Başbakan Tayyip Erdoğan, AKP'nin Yeni Vitrinini Dün Kamuoyuna Açıkladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, AKP’nin yeni vitrinini dün kamuoyuna açıkladı.

AKP’ye katılan bu 9 kişiden 5’inin, kamuoyunda ’Müslüman sol’ olarak nitelenen Yeni Siyaset Girişimi’nden olması dikkat çekti. AKP’nin dünkü Meclis Grubu’nda Erdoğan, eski CHP Genel Sekreteri Ertuğrul Günay ile eski DSP Genel Başkan Yardımcısı ve eski CHP MYK üyesi Haluk Özdalga, CHP Edirne Milletvekili Erdal Kalkan, eski DYP’li Milli Eğitim Bakanı ve eski YÖK Başkanı Mehmet Sağlam, eski DYP Genel Başkan Yardımcısı tarihçi yazar Reha Çamuroğlu, CHP’nin eski İstanbul örgüt yöneticilerinden İbrahim Yiğit, Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Ayşenur Bahçekapılı, Meryl-Lynch portföy yöneticisi Mehmet Şimşek ve karikatürist Salih Memecan’ın eşi Nursuna Memecan’ın da yakalarına AKP rozeti taktı. AKP’nin yeni vitrinindeki kişiler arasında 2 Alevi kökenli aday da dikkat çekti: Alevi kesimin önde gelenlerinden tarihçi yazar Çamuroğlu’nun yanı sıra Erzincanlı olan, CHP’nin eski İstanbul örgüt yöneticilerinden Ziraat Yüksek Mühendisi İbrahim Yiğit.

Alkışlarla

ESKİ CHP Genel Sekreteri Ertuğrul Günay, dün AKP Grubu’ndaki törenle partiye katıldı. Günay’ın rozetini takan Başbakan Erdoğan, daha sonra Günay konuşurken de alkışlarla memnuniyetini ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title