Haberler

Yeni İçişleri Bakanı Nevruz'da Doğdu

İçişleri Bakanlığı'na İdris Naim Şahin'in yerine ataman Mardin Milletvekili Muammer Güler, 21 Mart 1949'da Mardin'de doğdu.2003 yılında İstanbul Valiliği'ne atanan ve burada yaptığı hizmetlerle tanınan Güler, ilk, orta ve lise öğrenimini...

İçişleri Bakanlığı'na İdris Naim Şahin'in yerine ataman Mardin Milletvekili Muammer Güler, 21 Mart 1949'da Mardin'de doğdu.

2003 yılında İstanbul Valiliği'ne atanan ve burada yaptığı hizmetlerle tanınan Güler, ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1972 yılında mezun olan Güler, kaymakam adaylığı dönemini Balıkesir'de geçirdi. Çal kaymakam vekilliği, Pehlivanköy, Horasan kaymakamlıklarında bulunan Güler, İçişleri Bakanlığı Personel Şube Müdürlüğü de yaptı. Güler bakanlıkta ayrıca şube müdürlüğü, daire başkanlığı, personel genel müdür yardımcılığı ve personel genel müdürlüğü görevlerinde bulundu.

1992 yılında Niğde Valiliği'ne atanan daha sonra sırasıyla Kayseri, Gaziantep, Samsun ve İstanbul valiliklerine getirilen Güler, 12 Mayı 2010 tarihinde Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na atandı. Güler 2011 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili olmak için müsteşarlıktan istifa etti.

Matematik Öğretmeni Neval Güler ile evli bulunan Muammer Güler'in Barış ve Burcu adlarında iki çocuğu bulunuyor. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Ankara Üniversitesi Balıkesir Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title