Haberler

Yeni Belediye, Yeni Logosunu Tanıttı

Şanlıurfa’nın Büyükşehir olmasının ardından kurulan Eyyübiye ilçesinin yarışmayla belirlediği yeni logosu düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Şanlıurfa'nın Büyükşehir olmasının ardından kurulan Eyyübiye ilçesinin yarışmayla belirlediği yeni logosu düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Yeni kurulan Eyyübiye Belediyesi Başkanı Mehmet Ekinci, en iyi logoları belirlenmesi için yapılan yarışmanın jüri üyeleri, Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim görevlileri, Haldun Özbudun, Emine Teker, Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli ve Komisyon Başkanı Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr Abdullah Ekinci ile birlikte basın toplantısı düzenlendi. Yarışma sonucu ile ilgili bilgi veren Başkan Ekinci, yarışmaya 276 eser katıldığını, 246 eserin elendiğini 30 eserin ise finale çıktığını ifade etti. 30 eserden Mehmet Erdem, M. Emin Bakırcı ile Nabi Baziki'nin eserleri birleştirilerek, yeni logonun belirlendiğini ifade etti. Yeni logo afişleri asılıp, alandaki ekrana yansıtılan yeni logoyu ise Komisyon Başkanı Ekinci tanıttı. Komisyon Başkanı Ekinci, "Yarışmaya katılan tüm eserler jüri tarafından tek tek incelenmiş temsil yetkisinin en iyi olduğu düşünülen iki eser amblem ve logo fikri için değerlendirmeye alınmıştır. Ana düşünce olarak Mehmet Erdem'in tasarı üzerine M. Emin Bakırcı ile Nabi Baziki'nin ortak tasarımındaki Kufi 'Eyyübiye' yazısı eklenerek, yeniden düzenlenmiştir. Eyyübiye yazısında kullanılan 'B' harfi kufi alfabede yer alan 'b' ile değiştirilmiştir. Balık sembolünde kullanılan lacivert renk, turkuaz ile değiştirilmiştir. Tasarımda yer alan kubbe üzerine 'ay' sembolü eklenmiştir. Küçük kubbeler stilize edilmiş ve şerefli minareler, eklenmiştir. Ayrıca belediyenin kuruluş tarihi olan 2014 eklenmiştir" dedi. Ekinci, amblem-logo tasarımı ve içerisindeki sembollerin anlamı ise şu bilgileri verdi:

"Amblem, logo, tasarım bakımından, Eyyübiye ilçe sınırları içerisinde yer alan bir çok coğrafi tarihi, kültürel değerler ile turistik mekanın görselleri, stilize edilerek, 'Eyyübiye' belediyesini temsil edecek bir kompozisyon haline getirilmiştir. Tasarım sade, kolay anlaşılır ve akılda kalıcı bir etkidedir. Kompozisyonda üç renk kullanılmıştır. Turkuaz, lacivert, beyaz renklerinden turkuaz, en üst düzeydeki, değişin ve dönüşümün sembolüdür. Lacivert, sonsuzluğu, otoriteyi ve verimliliği simgelemektedir. Beyaz ise saflığın temizliğin, iyi niyetin uysallığın, esnekliğin hoş görünümünün yanı sıra 'sabrın' sembolü olarak kullanılmıştır. Bu renklerin insanlar üzerinde bıraktığı etki, belediyenin belirlediği misyon ve vizyonuna uygun olduğu düşünülmüştür."

Tanıtımın ardından dereceye giren 3 eser sahibine para ödülleri verilirken, yarışma jüri üyelerine çalışmaları nedeniyle teşekkür plaketi verildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Harran Üniversitesi Abdullah Ekinci Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title