Haberler

Yeni Atanan Vali Mustafa Cahit Kıraç Bismil'i Ziyaret Etti

Bismil'e yeni atanan Vali Mustafa Cahit Kıraç, İlçeyi ziyaret ederek, yürütülen projeler ve ilçenin ekonomik ile sosyal yapısı hakkında Kaymakam Vehbi Bakır'dan brifing aldı.

Gerçekleşen ziyarete Sayın Vali Mustafa Cahit Kıraç'a, Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Komutanı Hilmi Atabay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Akyol ile bazı kurum müdürleri de eşlik etti.

Kaymakam Vehbi Bakır, tarafından köy muhtarları ve vatandaşlarla birlikte karşılanan Vali Mustafa Cahit Kıraç, Kaymakamlık binası girişinde köy muhtarları ve vatandaşlarla tek tek tokalaşarak sohbet etti. Daha sonra Kaymakamlık makamına geçen Vali Kıraç'a, Kaymakam Vehbi Bakır tarafından ilçenin genel durumu, yürütülen proje ve çalışmalar hakkında brifing sunuldu.

İlçede yürütülen KÖYDES yatırımları kapsamında 2012 yılı çalışmalarında 62,70 km uzunluğunda II. Kat Asfalt Sathi Kaplama Yol, 1 tane Köprü Onarımı, 10 tane ünitede içme suyu inşaatı işi yapıldığı ve 2012 Yılı KÖYDES Programındaki İşlerin tamamen bitirildiğini, ayrıca İçme suyu ve kanalizasyon projeleri başta olmak üzere Kalkınma Ajansından Hızlı Kalkınma İçin Küçük Sanayi Sitesinin Geliştirilmesi Projesi için hibe desteği sağlandığını, bunun yanında İlçede yürütülen SODES Projelerinden 'Aile Ekonomisine Kadın Eli', 'Başarmak Bizim de Hakkımız' ve ' Bismil Gençlik Merkezi' projelerinin Köylere Hizmet Götürme Birliği üzerinden faaliyetlerinin devam ettiğini ayrıca SYDV Başkanlığınca Bismil Aile Destek Merkezi projesinin uygulanmakta olduğu bilgisi aktarıldı.

2013 yılı programında yapımı devam eden yol ve içme suyu çalışmaları için ödenek artımında bulunacakları müjdesini veren sayın Vali Mustafa Cahit Kıraç 7 Usta Öğretici ile hizmet vermekte olan Bismil Aile Destek merkezinin kadınlara yönelik faaliyetlerinin ve mesleki kursların kadınları ve dolayısıyla ailelerimizi sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda daha ileri seviyelere taşıyacağını ifade ederek, bu gibi destek merkezlerine gerekli önemin verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Brifing kapsamında ayrıca Toplulaştırma konusunda gelinen aşamada İlçede yapılan 75 köye toplam 294 km kanalizasyon çalışması ile 220 km köy içi yol yapıldığı, bunun yanında Tarımsal ve hayvansal üretime yapılan proje destekleri hakkında bilgi sunuldu, ayrıca yapımı devam eden yeni Hükümet Konağı inşaatı, Bismil Devlet Hastanesi ve eğitim altyapısının geliştirilmesi konusundaki yatırımlar ile sosyal yardımlar ve sulama projelerinin yanında ilçenin tarihi ve turistik potansiyeli ile ilgili yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgiler sunuldu.

Brifing sonrası bir değerlendirme yapan sayın Vali Mustafa Cahit Kıraç; Bismil gerek nüfusu gerekse ekonomik potansiyel açısından İlimizin en önemli ilçelerinden biridir, aktarılan bilgiler ışığında şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki bugüne kadar başarılı çalışmalara yapılmış, bizde ilaveten gerek ilçe merkezi ve gerekse köylerde yaşanan sorunların ve aciliyet gerektiren problemlerin çözümünü sağlamak üzere değerlendirmeler yaparak imkanlar ölçüsünde elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya yönelik çaba sarf edeceğiz, bu konunda sizlerinde yapılan çalışmaları sahipleneceğinizi ve gereken desteği sağlayacağınızı biliyorum dedi. Kaymakam Vehbi Bakır tarafından verilen öğlen yemeğinden sonra incelemelerini tamamlayan Vali Mustafa Cahit Kıraç beraberindeki heyetle birlikte ilçemizden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Cahit Kıraç Cahit Kıraç Vehbi Bakır Bismil Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title