Haberler

Yeni Adli Yıl Açılışı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Bursa Barosu Başkanı Demiröz'ün açıklamaları-Törenden görüntüler Bursa'da 2015-2016 adli yılının açılışı dolayısıyla, adliye bahçesinde tören düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Bursa Barosu Başkanı Demiröz'ün açıklamaları-Törenden görüntüler Bursa'da 2015-2016 adli yılının açılışı dolayısıyla, adliye bahçesinde tören düzenlendi.Tören, Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz'ün, Bursa Barosu Stajyer Avukatlar Temsilcisi Deren Özkol ve Bursa Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Avukat Türker Sarnık ile anıta çelenk sunmasıyla başladı.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Demiröz, 1 Eylül'ün "Dünya Barış Günü" ve adli yıl açılış günü olduğunu hatırlattı.Neredeyse her sabah, "kaç insanımız öldürüldü" kaygısıyla uyandıklarını dile getiren Demiröz, "Bu ülkede artık barışı ve adaleti yüksek sesle istemek ve bunu inşa etmekle yükümlüyüz" dedi.Tarih boyunca avukatların verdiği hak mücadelelerinin kendilerine tarihsel bir misyon yüklediğini belirten Demiröz, "Özellikle, tarafsız, bağımsız ve güvenilir yargıyı inşa konusunda avukatlara büyük görev düşüyor. Ben bugünden sonra hem ülkede barışın sağlandığı hem de yargıya olan güvenin giderek arttığı bir dönemin ilk adımı olsun diliyorum. Bu umutlarla yeni adli yılınızı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Barış Günü Ekrem Demiröz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title