Haberler

Yatalak ve Konuşamayan Hasta Mahkemeye Tekerlekli Sandalye ile Getirildi

Adana'da 6 ay önce yer nedeniyle tartıştığı şahıs tarafından kafasına demir çubukla vurulması sonucu yatalak ve konuşamaz hale gelen simitçi, mahkeme polis zoruyla duruşmaya getirilmesine karar verince ailesi tarafından vakum cihazı ve tekerlekli...

Adana'da 6 ay önce yer nedeniyle tartıştığı şahıs tarafından kafasına demir çubukla vurulması sonucu yatalak ve konuşamaz hale gelen simitçi, mahkeme polis zoruyla duruşmaya getirilmesine karar verince ailesi tarafından vakum cihazı ve tekerlekli sandalye ile mahkemeye getirildi.

6 ay önce merkez Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi'nde bulunan Sabancı Merkez Camii önünde simit satan 47 yaşındaki Abdullah Uçar ile simitçi Mehmet Fasih T., cami önündeki kaldırımda yer yüzünden kavga etti. Kavgada Mehmet Fasih T., taşla ve demir sopayla Uçar'a vurdu. Kafasına aldığı darbeler nedeniyle ağır yaralanan Uçar, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Olayın ardından yakalanan Mehmet Fasih T. ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı,

olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 12. Asliye Ceza Mahkemesi'ne düşen iddianamede sanık Mehmet Fasih T. hakkında 'yaralama' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istendi. Bu arada Uçar 4 ay yoğun bakımda tedavi görürken, 6 kez ameliyat geçirdi. Ancak bir türlü ayağa kalkamayan şahıs, yatalak ve konuşamaz bir halde hayatına devam etmek zorunda kaldı.

Bu arada açılan dava sonucunda 3 kez mahkeme oldu. Uçar, hastanede yoğun bakımda yattığı için duruşmalara katılamadı. Ancak mahkeme her seferinde duruşmaya katılması için Uçar'a tebligat gönderdi.

Bunun üzerine Uçar'ın oğlu Mustafa Uçar (28), Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden babasının yatalak ve konuşamaz durumda olduğunu belirten rapor alarak mahkemeye sundu. Buna rağmen hakim, Abdullah Uçar'ı mahkemeye çağırmaya devam etti. Ancak Uçar, hastanede hayatta kalma mücadelesi verdiği için

duruşmaya katılamadı. Dün davanın 4. duruşması yapıldı. Hakim, duruşmaya Abdullah Uçar'ın da katılması, katılmaması halinde ise polis zoruyla getirileceğine ilişkin bir tebligat gönderdi. Bunun üzerine dün Uçar'ın oğlu Mustafa Uçar, yatalak ve konuşamayan babasını sırtında çıkan yatak yarasını temizlemesi için takılı olan vakum cihazıyla birlikte tekerlekli sandalyeye koyarak mahkemeye getirdi. 4. duruşma, 12 Asliye Hukuk Mahkemesi'nde gerçekleştirildi.

Mahkemede simitçi Mehmet Fasih T. ifadesinde, "Bir metre uzunluğundaki demir sopayı alarak bana vurmak istedi. Ben de kendimi korumak için yerden aldığım taşı attım. Taş omzuna çarpınca yere düştü. Ben de sinirlerime hakim olamayıp, elindeki sopayı alıp caminin bahçesine attım. Ama yere düştükten sonra tekrar ne ile vurduğumu hatırlamıyorum. Zaten bu esnada beni oradan uzaklaştırdılar" dedi.

Abdullah Uçar'ın avukatı Mehmet Şerif Gündüz de, davaya konu yaralamanın 'öldürmeye teşebbüs' suçunu oluşturduğunu belirterek, mahkemenin görevsizlik kararı ile birlikte sanığın tutuklanmasına karar vererek dosyayı ağır ceza mahkemesine göndermesini istedi.

Tekerlekli sandalyede babasını mahkemeye getiren Mustafa Uçar, "Babamı mahkeme yoğun bakımdayken bile mahkemeye istedi. Ben bunu anlamıyorum. Biz hastane raporunu mahkemeye sunmamıza rağmen babama işkence yapar mı, mahkemeye neden çağrılıyor? Götürmezsek polis zoruyla götürecekler. Biz de onun için sırtımızda da olsa götüreceğiz. Ama babamı bu hale getiren şahıs dışarıda geziyor. Babamın bakması gereken 9 çocuğu var. 47 yaşında yatağa bağlı yaşamak zorunda kaldı" diyerek tepkisini dile getirdi.

Oğul Uçar, hakimin tekerlekli sandalyede duran babasına, "Beni duyuyor musun, anlıyor musun?" diye sorduğunu, cevap alamayınca başka bir şey sormadığını söyledi. Uçar, "Hakim hastane raporlarına inanmadı, kendi gözüyle görmek için buraya kadar eziyet etti bize. Babamın ifadesi bile alınamadı konuşamadığı için" diye konuştu.

Mahkeme hakimi, sanığın eyleminin insan öldürmeye teşebbüs suçunu oluşturabileceği, bu suçlara bakma görevinin de ağır ceza mahkemesi olması sebebiyle görevsizlikle birlikte dosyanın Adana Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Sanık Mehmet Fasih T., 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanacak. Ayrıca, suç teşebbüs aşamasında kaldığı için ceza verilirken indirim yapılması istendi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Mustafa Uçar Seyhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title