Haberler

"Yaşasın Arkadaşlarımız!"

Güncelleme:

Tedi'nin renkli dünyasına hoş geldiniz!

"Yaşasın Arkadaşlarımız!"

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Devrim Çakır'ın ilk kitabı Cici Pisi Tedi / Yaşasın Arkadaşlarımız' da küçük Tedi, kardeşlerine bakabilmek için okuma-yazmayı öğrenemeden okulundan ayrılmak zorunda kalmış, bir çikolata fabrikasında çalışmaya başlamıştı. En büyük hayali çok sevdiği resimli kitapları okuyabilmekti. Peki ama okula gidemiyorsa bunu nasıl yapacaktı? Birgün "Buldum!" diye bağırdı. Aklına çok güzel bir fikir gelmişti!

Gerçek mutluluğu satın alabildiklerimizde değil, daha ötesinde aramak gerekiyor.

Paylaştıkça çoğalan, renklenen bir dünyanın kapılarını aralıyor küçük Tedi'nin hikâyesi: Çocukların zihninde "hedef koyma", "planlama", "sorun çözme", "çalışma", "arkadaşlık" ve "sorumluluk alma" gibi temel kavramları yaratırken, daha güzel bir dünya için bize umut veriyor…

Yurtdışında illüstrasyonları sergilenen ve çalışmalarından biri UNICEF tarafından tebrik kartı olarak kullanılan Ayşın Delibaş Eroğlu, Cici Pisi Tedi / Yaşasın Arkadaşlarımız'ı resimledi ve Tedi için rengârenk bir dünya yarattı: Kuşlardan kelebeklere, balonlardan şekerlemelere, çocukların ve elbette "her yaştan çocuğun" içini ısıtacak neşeli detaylarla dolu bir "Tedi dünyası"...

TADIMLIK

Anne, Elbebek'le Gülbebek'e, "Tedi'ye bildiğiniz her şeyi öğretmelisiniz!" dedi; "Hem biliyor musunuz, öğretirken siz de eksiklerinizi fark edeceksiniz, böylece yeni bilgiler öğreneceksiniz!"

Çocuklar Tedi'ye bakıp gülümsedi. Tedi, çok ama çok mutlu oldu. İçi içine sığmıyordu!

"Amaaa" dedi anne üçünün de başını okşayarak, "Bütün bunları Tedi'nin çikolataları için değil, Tedi'nin arkadaşı olduğunuz için yapacaksınız, değil mi?"

Cici Pisi Tedi

"Yaşasın Arkadaşlarımız'"

Devrim Çakır

Resimleyen: Ayşın Delibaş Eroğlu

32 sayfa, 12 TL

Yapı Kredi Yayınları

Çocuklar için her güne bir sanat etkinliği

Sanat hakkında bir şeyler öğrenmenin en iyi yolu nedir? Kendi başyapıtınızı yaratmayı, bir eseri anlamanıza yardımcı olacak detayları bulmayı, bir resmin nasıl ortaya çıktığıyla ilgili hikâyeler okumayı, yeni teknikler öğrenmeyi, eğlenceli sorulara cevap aramayı istemez misiniz?

Yapı Kredi Yayınları, Doğan Kardeş Dizisi'nden çıkan Her Güne Bir Sanat Etkinliği, Afrika masklarından Avrupa resmine, modern sanattan klasiklere kadar pek çok eserle tanışmanızı sağlayacak. Yılın her günü için farklı bir etkinlik içeren bu kitap çocukların hayal gücünü geliştirmek, sanatla ilgili temel bilgileri edinmelerini sağlamak için harika bir eser!

Her Güne Bir Sanat Etkinliği

Doris Kutschbach, Christiane Weidemann, Anne – Kathrin Funck

Çeviren: Esin Uslu

45 TL

Doğan Kardeş Dizisi

Yapı Kredi Yayınları

Mevsimlere güzelleme

Arslan Sayman ve Sara Şahinkanat'ın yazdıkları Mevsimlere Güzelleme kitabı, Yapı Kredi Yayınları'ndan yayımlandı.

Arslan Sayman'ı okurlar Kırmızı Kuş, Limon Ağacının Şarkısı, Karganın Rengi, Engin Mavi gibi kitaplarıyla tanıyor. 2011'de Yapı Kredi Yayınları'ndan Hezarfen'in İzinde… Gökyüzünde başlıklı kitabı çıkan yazar, yine Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Mevsimlere Güzelleme'den sonra pek yakında Marangoz Balaban ile Bülbül Şakrak – Bir Kuş Yuvası Masalı adlı yeni bir başka kitabıyla okurlarla buluşacak.

Sara Şahinkanat'ın ise Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor, Maymun Kral (Feridun Oral ile birlikte), Beyoğlu Macerası – Bilgi Avcıları Gizli Görevde, Üç Kedi Bir Dilek kitapları Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı. Kim Korkar Kırmızı Başlıklı Kız'dan adlı kitabı "ÇGYD 2009 Yılın En iyi Resimli Öykü Kitabı" seçildi.

Her ayın, her mevsimin kendine özgü güzelliklerinin neşeli bir dille anlatıldığı Mevsimlere Güzelleme, Deniz Üçbaşaran'ın resimleriyle ayrı bir renk ve neşeye bürünüyor.

TADIMLIK

Bulutlara bakarak

Hayal kurabilirim.

Her bulutu kendimce

Bir şeye benzetirim…

Örneğin bir kuzuya

Ya da bir balinaya

Baksana şu buluta

Benziyor bir kargaya!

Mevsimlere Güzelleme

Arslan Sayman- Sara Şahinkanat

Resimleyen: Deniz Üçbaşaran

12 TL

Yapı Kredi Yayınları

Küçük Ayının Uzun Yolculuğu

Küçük Ayı, yanında annesi olmaksızın, ilk kez tek başına gezintiye çıkarsa, elbette bu uzun bir yolculuk olur... Hele yolculuğun sonunda sürpriz bir arkadaşla tanışırsa, bu uzun ve unutulmaz bir macera olur.

Yalvaç Ural'ın Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Küçük Ayının Uzun Yolculuğu kitabını, okuyan çocuklar da unutamayacak...

Küçük Ayının Uzun Yolculuğu

Yalvaç Ural

Resimleyen: Feridun Oral

12 TL

Yapı Kredi Yayınları

Sincap

Çocukların çok sevdiği, kitapları pek çok dile çevrilen, bol ödüllü bir yazardan, Yalvaç Ural'dan şiirler…

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan ve doğa, toplumsal hayat, aile, dostluk üzerine, çocuğu çevreleyen her şeyi sorgulayan; çocuğun dil, bilgi, duygu ve anlam dünyasına pencereler açan şiirleri bir araya getiren Sincap kitabını Betül Sayın resimledi.

"Onlar

Gemide doğan

Çocukların adını

Deniz koydular

Trende doğanlarınkini

Demir

Peki ya sokakta doğanlarınki

Ne olacak?

Bunu da siz koyun çocuklar

Sincap

Yalvaç Ural

Resimleyen: Betül Sayın

7 TL, 56 Sayfa

Yapı Kredi Yayınları

Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk'un maceraları

Macar Yazar Erika Bartos'un yazıp çizdiği, ilkokul öncesi yeni bir çocuk kitabı dizisinin, Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk'un üçüncü kitabı "Noel Baba", Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı. Erika Bartos'un yalın ama ayrıntılarla bezeli çizimleri çocukların çok ilgisini çekecek.

Noel Baba bütün çocuklara hediye getirir de, Tomurcuk'a getirmezse ne olur?

İyi kalpli Sevecen, bu macerada arkadaşı Tomurcuk'un yaşadığı hayal kırıklığını gidermek için yine ona yol gösteriyor.

Yazarın Biyografisi: Erika Bartos, 1974'te Budapeşte'de doğdu. Budapeşte Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünü bitirdi. Üç çocuk sahibi olduktan sonra, 2003 yılında çocuk masalları yazmaya ve çizmeye başladı. Beş kişilik bir ailenin gündelik hayatını anlattığı, 11 kitaptan oluşan Anna, Peti ve Gergö serisiyle 16 kitaptan oluşan Sevecen ve Tomurcuk serisi en sevilen kitapları oldu. Ayrıca masal ve şiir kitapları ve kahramanlarının çizgi filmleri yayımlandı. Çizimleri birçok sergide yer aldı; bunların içinde en önemlisi 2011 yılında Budapeşte Mimarlık Merkezi'ndeki, mimarlık ile masal illüstrasyonları arasındaki bağı gösteren sergisiydi. Anna, Peti ve Gergö serisiyle, 2010'da Macaristan'da "10 Yılın En Başarılı 50 Kitabı" yarışmasında Birincilik Ödülü; 2011'de Sevecen ve Tomurcuk çizgi filmiyle Jiangyini Uluslarası Çoçuk Çizgi Filmleri Festivali'nde En Başarılı Kısa Film Ödülü aldı.

Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk 3

"Noel Baba"

Erika Bartos

Çeviren: Agi Judit Kirişoğlu – Elvan L. Eti

5 TL

Yapı Kredi Yayınları

Garfield ile Arkadaşları

Lazanya Saldırısı

Garfield şudur:

10 kilo tüylü (siyah çizgili portakal rengi)

1 kilo lazanya (günde yutulan miktar)

25 pati darbesi (Odie'ye atılmış olanlar)

150 horultu (gecede)

Yakalanmış 0 fare (kedi olalı)

Tabii bir de her zaman anlatacak akla zarar bir hikaye: Garfield'ın lazanyalar hakkında bilmediği şey yoktur… Uzaylı olmadıkları sürece…

Garfield ile Arkadaşları

Lazanya Saldırısı

87 Sayfa, 9 TL

Yapı Kredi Yayınları

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yapı Kredi Yayınları Doğan Kardeş Yalvaç Ural Garfield Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title