Haberler

Yaşar Kemal, Abdullah Öcalan'a Küfretmiş

Güncelleme:

Usta yazarın, kendisi için "Önemsenecek sanatçı değil" diyen Öcalan'la telefonda konuşurken Kürtçe küfrettiği ortaya çıktı.

Geçen hafta kaybettiğimiz ünlü yazar Yaşar Kemal'e Nobel Ödülü verilmesine Kürt gazeteci Mahmut Baksi'nin engel olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Yaşar Kemal, kendisi için "Önemsenecek sanatçı değil" diyen Öcalan'a da küfretmiş.

"GAMMAZLADILAR"

Yaşar Kemal'in manevi oğlu olarak anılan Ahmet Güneştekin, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Türk edebiyatının çınarıyla ilgili, "Yaşar Kemal Nobel ödülüne aday olduğunda, bazı Kürtler ve Türkler, Nobel Ödül Komitesi'nden etkili bir üyeye gidip, ' Yaşar Kemal'e ödülü vermeyin, çünkü Türk devletinin adamıdır. Devletle anlaşma yaptı' deyip gammazladılar. Bu sözler üzerine ödül ona verilmemiş. Bunları bana o dönemki Nobel Genel Sekreteri Olof Tandberg söyledi" dedi.

"HİÇ AFFETMEDİ"

Güneştekin'in bu çıkışı sonrası konuyla ilgili bir açıklamada Muhsin Kızılkaya ve Eyüp Burç'tan geldi. Yaşar Kemal'e Nobel verilmesine Mahmut Baksi'nin engel olduğunu savunan Kızılkaya, "Baksi birçok yerde ' Yaşar Kemal'e Nobel verilmesini ben engelledim' diyordu. Nobel komitesi o dönem Yaşar Kemal'in politik tavrında sıkıntı gördü. Yaşar Kemal bu yüzden, Mahmut Baksi'yi hiç affetmedi. Mahmut Baksi yaşamının son döneminde Yaşar Kemal'e yakın olan Kürt yazar Mehmet Uzun'dan kendisiyle helalleşmek istediği için aracılık yapmasını istedi. Uzun, 'Yaşar Abi, Mahmut Baksi elini öpmek istiyor' dedi, ama Yaşar Abi affetmedi. Her edebiyatçının rüyası sanatını böyle bir ödülle taçlandırmaktır." şeklinde konuştu.

YAŞAR KEMAL ÖCALAN'A NEDEN KÜFRETTİ

Usta yazarla ilgili bir detay daha ortaya çıktı. Yaşar Kemal'in kendisi için "Çok önemsenecek sanatçı değil" diyen Öcalan'a küfür ettiğini öne süren Burç, yaşanan olayı şöyle anlattı: "Öcalan bir röportajda 'Ahmed Arif, Yılmaz Güney ve Yaşar Kemal çok önemsenecek sanatçılar değildir' demişti. Yaşar Abi de buna çok içerlemişti. Sonra bir kez Yaşar Kaya'nın aracılığıyla Öcalan'la telefonda görüştüler. Yaşar Kemal, Öcalan'a telefonda 'Benim hakkımda niye böyle şeyler söylüyorsun' demiş, ve o meşhur Kürtçe küfürlerinden birini etmiş. Öcalan da 'Yaşar Abi senin küfrün benim başım gözüm üstüne' diye cevap vermiş."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Güneştekin Abdullah Öcalan Mahmut Baksi Yaşar Kemal Güncel Haberler

500

Yorumlar (44)

Ağrılı:

Keşke daha çok küfür etseydi o bebek katiline, sırf bu yüzden onun için yasin-i Şerif okuyacağım.

18
26
yanıtYanıtla
ANGARA,LI:

Biri Urfa lı ERMENİ digeri Van göç meni ERMENİ. Türkiyeye ihanet, küfür ve başka ülkelere şikayet ederseniz sizede bir ödül verirler. . .

8
30
yanıtYanıtla
BatmanmobilWeb@haberler.com:

Sayın ABDULLAH ÖCALAN bırak katil olmayı katillerin korkusu olmuş laf atıp durmayın kandan beslenen vampirler o getcekten bir filozof düşüncesiyle öngürüleriyle bunu kanıtlıyor

12
24
yanıtYanıtla
Ruhlar âlmimobilWeb@haberler.com:

Yasar kemal hayattayken neden kimse bunu demedi yalan haberleri nasılsa o öldü gitti diye saçma haberler çıkarmayın. Gazetecilik böyle sizler gibi aciz mi ya Varsa kanıt ortaya koy bilelim. Niye ölünün arkasında rahmet dileme yerine konusuyorsunuz

26
4
yanıtYanıtla
önce insan gibi insan olunMobil-ANDROID:

apo kürt halkını yokken var etti nankörlük yapmayın kürtler,azıcık beyni olan apoya sahip çikar

10
18
yanıtYanıtla
seyyid:

Öcalan ermeni dir yani kürt degil ben Kürtüm müslümanim türk ve kürt kardestir ( müslüman ise ) ermenilere bu vatani dar edin göreyim sizi almanyadan selamlar

10
11
yanıtYanıtla
Yağmur GöcemMobil-ANDROID:

İyi yapmış :D

7
14
yanıtYanıtla
KAPTAN MARKOSMobil-ANDROID:

habercilik anlayisinizi bozmaya basladiniz

17
4
yanıtYanıtla
Dersimcan62:

Küfürmü etmiş? ağzına sağlık

11
10
yanıtYanıtla
HappiiiyutuuuuuMobil-IOS:

Tabiki önemsenecek sanatçı değil.bir rekat namaz kıldığını gören varmı islama hizmet ettiğini gören varmı..neyleyim onun kuru şiir ve yazılarını...

5
16
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title