Haberler

Yasak Aşk Cinayetine Kurban Giden Beratcan'ın Ağabeyinin Velayeti, Azmettirici Anneye Verildi

Güncelleme:

Kaybolan çocuğun 15 gün sonra cesedi bulunmuş ve katilin annesinin yasak aşkı olduğu ortaya çıkmıştı. Baba, cinayetin azmettiricisi olduğu söylenen anneye velayet davası açtı ancak büyük oğlu annesini seçti.

10 yaşındaki Beratcan'ın kaybolduktan 15 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu. Annesinin yasak aşkı olan katil, sevgilisi olan annenin kendisini azmettirdiğini söyledi. Baba, cinayet davasında beraat eden anneye boşanma davası açtı. Mahkeme, Beratcan'ın ağabeyinin velayetini ise çocuğun isteği doğrultusunda anneye verdi.

KAYBOLAN ÇOCUĞUN 15 GÜN SONRA CESEDİ BULUNMUŞTU

Kartal'da 9 Mart 2016 günü kaybolduktan sonra Tuzla'da ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün öldürülmesi tüm Türkiye'yi derinden sarstı.

ANNESİNİN SEVGİLİSİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Sır perdesi günler sonra aralandı, Beratcan'ı annesi Türkan Karakütük'ün servisçi sevgilisi Ersin Kaşıkçı'nın vahşice katlettiği ortaya çıktı.

ANNE BERAAT ETTİ SEVGİLİ MÜEBBETE ÇARPTIRILDI

Kaşıkçı'nın yanı sıra anne Karakütük hakkında 'kasten adam öldürmeye azmettirme' suçundan dava açıldı. Yargılama süresince çift birbirini suçladı. Türkan Karakütük yasak aşkı eşi ve çocuğunun bildiğini ve sevgilisini azmettirmediğini söyledi.

Kaşıkçı ise anneyi suçlayarak Beratcan'ın ilişkilerini öğrenmesi üzerine öldürme emrini annenin verdiğini iddia etti. Dava sonunda Türkan Karakütük beraat etti, sevgilisi ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıl hapse çarptırıldı.

BABA BOŞANMAK VE BÜYÜK OĞLUN VELAYETİNİ ALMAK İSTEDİ

Eşine dava açıldıktan sonra mahkemenin yolunu tutan Beratcan'ın babası Ergün Karakütük, eşinden boşanmak istedi. Karakütük, eşinin kendisini aldatması ve oğlunun ölümünü gerekçe göstererek 16 yaşındaki diğer oğlu B.K.'nın velayetinin kendisine verilmesini talep etti.

"ANNEMLE YAŞAMAK İSTİYORUM"

Babanın avukatı Hicran İlhan da velayetin kendilerine verilmemesi halinde çocuğun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı bir yurtta kalmasını istedi. B.K. ise "Annemle beraber yaşamak istiyorum" dedi. Anadolu Aile Mahkemesi, tarafların boşanmasına karar verdi.

Davacı babanın talebinin aksine 16 yaşındaki B.K.'nın isteğini dikkate alan mahkeme, velayeti anneye verdi. Ayın belli günlerinde babanın çocuğu ile ilişki kurabilmesine hükmeden mahkeme, B.K.'nın bakımı için de aylık 200 TL nafakanın babadan alınıp anneye verilmesini kararlaştırdı.

"ANNE BERAAT ETMESE ÇOCUK ANNEYE VERİLMEZDİ"

Kararı değerlendiren Avukat Hicran İlhan, anne hakkında cinayet davasında verilen beraat kararının kesinleşmediğini belirterek şunları söyledi: "Çocuğun görüşü velayet davalarında önemli. 15 yaşından sonra çocuğun iradesine itibar edilir. Zorla ne Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı bir yurtta barındırabilirsiniz, ne de baba yanında tutabilir.

Çocuğun iradesi anneden yana oldu. Mahkeme aslında kararsız kaldı. Reşit olmasına az bir süre kaldığı için bu şekilde bir uygulamaya gitti. Annenin beraat kararını Yargıtay'a taşıdık. Annenin beraat kararı olmasaydı mahkeme anneye velayeti vermezdi."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Karakütük İstanbul Kartal Tuzla 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (32)

tuharek:

Erkek şortlu kadına tekme attı diye 4 yıl ceza aldı, kadın evladını öldürttü 200 tl ile ödüllendirildi, NOKTA.

39
4
yanıtYanıtla
Duman:

Pis iftiracı kadın çocuğunu öldürtmedi. Hepiniz kadın düşmanısınız.

yanıt3
yanıt22
KARA:

İlginç ya bu adalet vallahi kadın resmen oğlunu öldürtüyor hakim herhalde büyük oğlunu da öldürsün diye kadına teslim ediyor düştüğümüz adalet durumuna bak vay vay vay . . . .

18
0
yanıtYanıtla
polis:

hani derler yaaa ana gibi yar olmaz veya ağlarsa anam ağlar işte tamda bu devreye giriyor. kişinin annesi katil zanlıda olsa azmettiricide olsa afedersiniz kötü yoldada olsa evlat hep ana diye gider peşinden asla vazgeçemiyor. . . . .

2
9
yanıtYanıtla
tuharek:

Türkiyede kadın demek kanunlarda ilah demek anlamına geliyor galiba bütün kanunlar yasalar kadınlar içindir yazıklar olsun size

9
2
yanıtYanıtla
dogus:

Allah anneneyi bildiği gibi yapsın ulan kadında mühebbet alsın şunu öğrenin artık Kadın bozulursa toplumda bozulur Yazıklar olsun size

9
0
yanıtYanıtla
EKO:

NELERE KALDIK ALLAHIM kendı cocugunu oldurmus sevgılım yaptırdı demıs beraat etmıs vay bu adalet sıstemı dunyanın hangı ulkesınde var soyleyın arkadaslar varmı boyle bısey nalet olsun boyle adalete

8
0
yanıtYanıtla
x:

neyse kandiliniz mübarek olsun yorum yapmayayım

7
0
yanıtYanıtla
Mete mete:

Yazıklar olsun daha ne söylenebilirki kurdela takın bide

7
0
yanıtYanıtla
Duman:

Aşağılık medya bu toplum zaten kadın düşmanı sizde iyice kışkırtıyorsunuz bu hastalıklı toplumu. Mahkemede beraat etmiş bir kadına sen azmettirici diyemezsin. Adam kadını çocukla tehdit etti . . Komşuları söyledi kadının kocasıda pisliğin teki.

4
3
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title