Haberler

Yarışmada Kazandıkları Altınları Soma'ya Bağışladılar

Konya'nın Ahırlı ilçesinde okuyan 44 öğrenci Akkiseliler Derneği'nin düzenlediği yarışmada ödül olarak kazandıkları 44 altını Soma'da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bağışladı.

Konya'nın Ahırlı ilçesinde okuyan 44 öğrenci Akkiseliler Derneği'nin düzenlediği yarışmada ödül olarak kazandıkları 44 altını Soma'da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bağışladı.

Akkiseliler Derneği'nin düzenlediği 14. Geleneksel Bahar Şenliği Soma'da meydana gelen maden faciasında 301 işçinin hayatını kaybetmesi sebebiyle eğlence programı yerine, dua temalı gerçekleştirildi. Etkinlikte düzenlenen öğrenciler arasındaki yarışmalarda altın kazanan 44 öğrenci, bu ödülleri Soma'da hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına bağışlamak için Konya Valisi Muammer Erol'u ziyaret etti. 44 öğrenciyi temsilen ziyarete gelen Şerife Acar, Hasret Akgül ve Mustafa Gültekin'den altınları teslim alan Konya Valisi Muammer Erol, "44 çocuk böyle çalışarak, başararak yarışmada elde ettikleri altın ödülünü Soma'daki 301 şehidimizin yakınlarına katkı olması için Valiliğimize teslim ettiler. Biz alıyoruz, inşallah Konya'mızda Başbakanlığımızın talimatıyla açılan yardım hesaplarına ilave edilmek üzere bunu da biz alacağız ve inşallah oradaki 301 şehidin yakınlarına ulaştıracağız. İnşallah bunların hepsini olduğu gibi bağışlayacağız. Bu Konya'nın hayır hattı çıtasının ne kadar yüksek olduğunu ve Konya'nın ne kadar hamiyet perver ve güzel bir insan olduğunu ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

Bağış düşüncesinin çok örnek bir davranış olduğunu belirten AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, "Mutlaka Soma'da şehit olanların yakınları bize onların emaneti, devlet sahip çıkıyor ama vatandaşımızın engin, zengin gönlüyle onlara kendilerince yardım etmeye çalışıyorlar. Özellikle öğrencilerimizin kendilerine verilen armağanları hediye etmiş olması çok anlamlı. O birlik ve dayanışma ruhunun gösterilmesi anlamında çok anlamlı. Bizler yüzyıllardır bu gelenekle yaşadık. İnşallah bundan sonra da bu şekilde yaşayacağız. Çünkü başkasının acısı da bizim acımız. Başkasının sevinci de bizim sevincimiz. Tasada, kederde, sevinçte birlikte olmanın en güzel örneğini genç arkadaşlarımız göstermişler. Hepsine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan, şenlik programında yardım amacıyla adet fiyatı 1 liraya satılan Akkise Gazetesi satışından da elde edilen 300 liralık gelir de, Soma'ya bağış olarak Vali Erol'a teslim edildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muammer Erol Ahırlı Konya Soma Politika Güncel Haberler

title