Haberler

Yarışmada Birinci Olan Kiraz Papa'ya Gidecek

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Papa Xvı Benedikt'e Amasya Kirazı Hediye Edecek.

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Papa XVI Benedikt'e Amasya kirazı hediye edecek.

Roma Dönemi'nde Amasya'da yaşayan ve 22 yaşında yakılarak katledildikten sonra Hristiyanlar tarafından 'Aziz' ilan edilen Amasyalı Teodor'un koruduğuna inanılan İtalya'nın Brindisi kenti ile Amasya arasında kurulan kardeş şehir ilişkisinden sonra Brindisi kenti yöneticileri kendileri için çok önemli olan Papa XVI Benedikt'e 14-15 Haziran tarihlerinde yapacağı ziyaretinde Amasya'nın yöneticilerini yanlarında görmek istediklerini belirterek davet ettiler.

600 yıl aradan sonra bir Papa'yı ağırlayacak olan Brindisi'ye giden Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Brindisi'de bulunan Amasyalı Aziz Teodor Kilisesi'nde Brindisi Piskopos'u Mon. Rocco Talucci'nin piskoposluğunun 20. yılında plaket verecek olan Papa'ya Amasya kirazı ikram edecek. Brindisi'ye giderken yanında çeşitli hediyeler götüren Başkan İsmet Özarslan, 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası nedeniyle düzenlenen Kiraz Teşvik Yarışması'nda dereceye giren kirazlardan yaklaşık 10 paket İtalya'ya götürecek.

(DY-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title