Haberler

Yarış Atlarına Mikroçip

Konya'nın Ereğli ilçesinde yetişen yarış atları, boyunlarına takılan mikroçiplerle takip ediliyor.

Konya'nın Ereğli ilçesinde yetişen yarış atları, boyunlarına takılan mikroçiplerle takip ediliyor.

İlçedeki harada yetiştirilen safkan İngiliz atları, prestijli yarışlarda farklı hipodromlarda başarılar elde ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, haraları ziyaret ederek atların boyunlarına takılan 15 mm büyüklüğündeki mikroçipler ile hayvanların bilgilerinin bilgisayar ortamında görülebilmesinin sağlandığını ve her yerden takip etme imkanları olduğunu söyledi.

Yarışa hazırlanan atların sahipleri tarafından ilçeye getirildiğini ifade eden Özkan Özgüven, "Ereğli'nin tercih edilme sebepleri olarak Orta Torosların eteklerinde kurulu olmasını söyleyebiliriz. Rakım olarak, ekoloji olarak ve İvriz kaynak suyu kullanımı ile atların yüksek uyum sağlayarak üstün performans ve kondisyon elde edildiği görülmekte. Bu açıdan hiçbir ilçede görülmeyecek şekilde 20 hara ve yaklaşık 500 yarış atı varlığı ile Ereğli at yetiştiriciliğinde önemli bir yer tutmakta" dedi.

50 bin ile 800 bin TL arasında değişen fiyatlarıyla atların servet değerinde olduğunu Özgüven, hayvanların her türlü takibi için artık mikroçipler takıldığını dile getirerek, "Atların kayıtları müdürlüğümüz tarafından tutulmakta. Atlardan alınan kan örnekleriyle DNA testleri gerçekleştiriliyor. Fotoğrafların çekilmesi suretiyle bu atlara kimlikler çıkartılıyor ve artık bir adım daha ileri gidilerek atlara mikroçipler takılıyor" diye konuştu.

50 bin ile 800 bin TL arasında değişen fiyatlarıyla atların servet değerinde olduğunu vurgulayan İlçe Müdürü Özgüven, Ereğli'de yetişen ayrık otunun besleyici özelliğinin fazla olması dolayısıyla atların yüksek performansa ulaştığını, konuyla ilgili yatırımcıların Ereğli'de at çiftlikleri kurarak Ereğli'yi bu konuda bir cazibe merkezine haline getirmekte olduğunu sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özkan Özgüven Ereğli Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title