Haberler

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin: Kadın cinayetlerinde suçu ispat edilenin cezası idam olmalı

Güncelleme:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, "Kadın cinayetlerinde verilen ceza en ağır ceza ağırlaştırılmış müebbet. Eskiden bunun karşılığı idamdı. Bana göre suçu ispat edilenin cezası idam olmalı. Hamile kadını sayısız bıçak darbesi ile katleden bir insana ağırlaştırılmış hapis yerine, idam olmalı. Ağırlaştırılmış müebbet caydırıcı olmuyor" diye konuştu. Can Atalay dosyasına ilişkin de değerlendirmede bulunan Şahin, "İtiraz gelmediği takdirde biz dosyayı mahalline göndereceğiz" dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin katıldığı televizyon programında kadın cinayetlerinin cezasının idam olması gerektiğini savunarak "Kadın cinayetlerinde verilen ceza en ağır ceza ağırlaştırılmış müebbet. Eskiden bunun karşılığı idamdı. Bana göre suçu ispat edilenin cezası idam olmalı. Bazı suçlarda idam olmalı" dedi.

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISI'NDAN CAN ATALAY AÇIKLAMASI

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyayı gönderdiği Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararını görüştü. Daire 3 Ocak'ta açıkladığı kararda, "AYM'nin hak ihlali kararının hukuki değeri yok" diyerek, karara uyulmamasını kararlaştırıldı. Davaya ilişkin CNN TÜRK yayınında konuşan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, "Dosya 3 ceza karar verdi, bize gönderdi. Dosya şu an bizde. İtiraz gelmediği takdirde biz dosyayı mahalline göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

"KADIN CİNAYETLERİNDE SUÇU İSPAT EDİLENİN CEZASI İDAM OLMALI"

Şahin, aynı yayında kadın cinayetlerinin cezasının idam olması gerektiğini de savunarak "Kadın cinayetlerinde verilen ceza en ağır ceza ağırlaştırılmış müebbet. Eskiden bunun karşılığı idamdı. Bana göre suçu ispat edilenin cezası idam olmalı. Bazı suçlarda idam olmalı. Hamile kadını sayısız bıçak darbesi ile katleden bir insana ağırlaştırılmış hapis yerine, idam olmalı. Ağırlaştırılmış müebbet caydırıcı olmuyor." dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin: Kadın cinayetlerinde suçu ispat edilenin cezası idam olmalıCan Atalay.

DAVANIN GEÇMİŞİ

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde TİP Hatay milletvekili seçilen Can Atalay'ın avukatları, "müvekkillerinin milletvekili seçilmesi nedeniyle hakkındaki yargılamanın durması ve tahliye edilmesi" talebiyle Yargıtaya başvurmuştu. Yargıtayın talebi reddetmesi üzerine Atalay, Anayasa Mahkemesine bireysel başvurusunda bulunmuş, mahkeme de "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği" haklarının ihlal edildiğine ve Atalay'ın yeniden yargılanarak tahliyesine karar verilmesine hükmetmişti. Anayasa Mahkemesince Atalay'ın yeniden yargılanması ve tahliyesi istemiyle yerel mahkemeye gönderilen dosya, yerel mahkemece karar verilmeden Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne iletilmiş, söz konusu ceza dairesi ihlal kararına uymamıştı.

İKİNCİ KEZ HAK İHLALİ KARARI VERİLMİŞTİ

Atalay'ın avukatları, Gezi Parkı davası kapsamında 18 yıl hapse mahkum edilen Atalay hakkında Anayasa Mahkemesinin verdiği ihlal kararına uyulmaması nedeniyle ikinci kez başvuruda bulunmuştu. Başvuruda, "Anayasa Mahkemesinin ihlal kararının gereğinin yerine getirilmemesi nedeniyle seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkının, mahkumiyet hükmünün infazına devam edilmesi nedeniyle de kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği" söylenmişti. AYM ise Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı vermişti.

DOSYA İKİNCİ KEZ YARGITAY'A GÖNDERİLMİŞTİ

AYM'nin 'hak ihlali' kararına rağmen tahliye edilmeyen Can Atalay'ın dosyası, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Yargıtay'a gönderilmişti. Yargıtay, "Anayasa Mahkemesi'nin ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığına ve karara uyulmamasına" karar vermişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Bekir Şahin Yargıtay Güncel Haberler

500

Yorumlar (29)

Mehmet Yarba:

Allah buyuruyor : " Kısasta sizin için hayat vardır. "

301
26
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Her türlü sosyal ve ekonomik sorunun çözüldüğü dolayısıyla işledikleri suçlardan artık kaşınan insanlardan olan bir toplum için olabilir. Ancak bizim gibi toplumlar için ise gücü elinde tutanlar için ancak ve ancak bir silah olur.

yanıt85
yanıt11
TEK YOL:

Kısası en başta senin büyüklerin istemez .

yanıt65
yanıt30
mahalle sakini:

Allah'tan başka büyük yoktur senin büyük dediklerinin dini İslam'dır dini İslam olan İslam'dan başka kanun tanımaz.

yanıt2
yanıt0
Sadullah sıtkı:

ülkenin içine düştüğü duruma bakın en yüksek yargı mercini diğer alt derece mahkeme yok sayıyor adalet sıfır özgürlük sıfır insan hakları sıfır 3.dünya ülkesi oldu akmhplilerin sayesinde

182
108
yanıtYanıtla
Bidüşün:

Sadullah sen ve senin gibi düşünenler gidin avrupaya adalet özgürlük refah hepsi orada sizi bekliyor hadi bi gidin, tabi alırlarsa,

yanıt0
yanıt0
Ahmet25 :

Bir ay evli kalıp sonra boşanan ve ömür boyu erkeğe nafaka ödettiren kadının cezası ne olmalı? Buna da bir cevap lütfen.

253
24
yanıtYanıtla
Ancinsan Toranaga:

Erkek cinayetinin kadın cinayetinden ayırmak gaflettir, gaflette akabinde ihaneti doğurur

196
8
yanıtYanıtla
Oguz Korkmaz:

Bir insan öldürmenin cezasının bir önemi yok diyorsun yani kadın olmasın da sıkıntı yok...Çocuk, yaşlı bilmem ne, hepsini böyle sınıflıyor musunuz...! Ağzına bir sakız vermişler, niye bu sakızı çiğnediğinizi bilmeden çiğyenip çiğneyip yutun. Ama sonra aa niye midemize bişeyler oturmuş goygoyları yapmayın...

119
13
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Kadin cinayetleri cinsiyetle alakali bir durum. Ama dediklerine katiliyorum yasli cocuk farketmeksizin öldüren idam edilmeli.

yanıt72
yanıt7
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title