Haberler

Yardımcı Personeller Sertifikalarını Aldı

Samsun'da 2012 yılında başlatılan "Diş Protez Laboratuvarlarında Çalışan Yardımcı Personel Eğitimi"ni başarıyla tamamlayan 163 kişiye sertifikaları verildi.

Samsun'da 2012 yılında başlatılan "Diş Protez Laboratuvarlarında Çalışan Yardımcı Personel Eğitimi"ni başarıyla tamamlayan 163 kişiye sertifikaları verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı protokol ile yürürlüğe giren diş protez laboratuvarında çalışan yardımcı personellerin eğitimini amaçlayan, Samsun'da 2012 yılı Aralık ayında başlatılan eğitim sonra erdi. Eğitim sonrasında belge almaya hak kazanan 163 kişi için Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Konferans Salonu'nda sertifika töreni düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını yapan Samsun İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, "03 Aralık 2012 tarihinde başlatılan ve 248 saat, 5 diş hekimi tarafından verilen eğitimler bugün son bulmuştur. Eğitimlere 172 kişi başvurmuş ve yapılan sınav neticesinde 163 aday sertifika almaya hak kazanmıştır" dedi.

" 'HER İŞİ YAPARIM' DEVRİ BİTTİ"

Törende sağlık çalışanlarına seslenen Vali Hüseyin Aksoy, sağlık sektörünün hata kabul etmeyen alanların başında geldiğini ve yapılan çalışmaların titizlikle üzerinde durulması gerektiğini belirtti. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Bu alanda çalışmaya başlamış ancak yeterli eğitimi almamış kişilere bu kursun verilmesi, sağlık hizmetlerinde sunulan kalitenin daha üst noktalara taşınmasında çok önemli bir unsur olarak karşımızda duruyor. Bu bakımda eğitimi düzenleyen yetkili kurumlara ve kişilere teşekkür ediyorum. Artık 'her işi yaparım' devri bitti. Neyi, nasıl yapacağımız alacağımız eğitimlerle ortaya koyacağız ve çalışmalarımızı yapacağız. Bu alanda çalışacak olan arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum" diye konuştu.

Vali Aksoy konuşmasının ardından eğitimi veren sağlık personeline çiçek takdim ederken, belge almaya hak kazanan personellere sertifikalarını verdi. Daha sonra sertifika almaya hak kazanan personellere protokol tarafından sertifikaları verdi.

Programa ayrıca İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Samsun Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ertan Uzun ve çok sayıda sağlık personeli katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Yusuf Köksal Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title