Haberler

Yapı Kredi Yayınları'ndan Bir Çocuk Kitabı Daha

Güncelleme:

Yapı Kredi Yayınları'ndan sıradışı bir çocuk kitabı, ''Çocuk olmaya hakkım var'' çıktı.

Yapı Kredi Yayınları'ndan Sıradışı Bir Çocuk Kitabı; Çocuk Olmaya Hakkım Var

Çocukların olduğu kadar, büyüklerin de ilgisini çekecek olan bu kitapta ülke gündemimizden düşmeyen konulara da değinilmiş; çocuk istismarı ve çocuk işçi çalıştırma da bu konulardan sadece ikisi... Kitapta ayrıca çocukların barınma hakkı, sağlık hakkı, bedava eğitim hakkı ve barış ortamında yaşama haklarından da bahsediliyor.

Alain Serres'in kaleme aldığı, Aurélia Fronty'nin olağanüstü çizimleriyle süslediği, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Çocuk Olmaya Hakkım Var, çoğu zaman önemsemediğimiz, görmezden geldiğimiz ve kulak tıkadığımız bir soruna, ''çocuk hakları'' sorununa yine çocukların gözünden ve dilinden yaklaşan bir kitap.

Daha önce hep siyasetçilerin, eğitimcilerin, kısacası büyüklerin söyleminden tanımlanan çocuklar ve onların hakları, bu defa daha çocuksu, daha masum ve daha renkli bir şekilde dile getiriliyor.

Çocuk hakları: Hemen. Şimdi.

Çünkü dünya çocuklarla daha güzel.

Çocuk Olmaya Hakkım Var

Yazan: Alain Serres

Resimleyen: Aurélia Fronty

Çeviren: Füsun Önen

16 TL

Yapı Kredi Yayınları

Türkiye'de bir ilk:

Halil Altındere ve Süreyyya Evren çocuklara güncel sanatı anlatıyor:

Çocuklar için Türkiye Güncel Sanatı

Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan Çocuklar İçin Türkiye Güncel Sanatı, çocuklar ve ebeveynleri için günümüz sanatına açılan keyifli bir kapı; öğretmenler ve okullar için ideal bir yardımcı metin; sanatla ilgilenen herkes için neşeli bir kaynak.

Neden bazı sanatçılar naylon poşet, fındık kıracağı veya kesilmiş karpuz kullanırlar işlerinde? Hangi sanatçımız uçan balondan şatolar yapmıştır? İki uçak nasıl kucaklaşır? Kim sokaktaki su birikintisine sırtüstü uzanmak ister? Ve neden hayaletlerin oturduğu sandalyelerin arasında görünmez bir duvar bulunur?

Türkiye'deki sanat üretiminden örnekler içeren Çocuklar İçin Türkiye Güncel Sanatı tüm bu soruların yanıtlarını kovalıyor. Günümüz sanatını cazip temalarla sunarken merak uyandırıyor, anlama arzusunu harekete geçiriyor. Türkiyeli sanatçıların örnekleri üzerinden günümüz dünya sanatına dair ipuçları sunuyor.

Halil Altındere ve Süreyyya Evren'in yeni kitabı Çocuklar İçin Türkiye Güncel Sanatı, 72 Türkiyeli sanatçının sıradışı yapıtlarını, neşeli biyografilerini, kimi kilit sanat terimlerini içeren bir sözlüğü, "sen olsan" kutucuklarını, yol gösterici web sitelerinin, müzelerin ve galerilerin bilgilerini içeriyor.

Dilinin sıcaklığıyla, rengarenk içeriğiyle Çocuklar İçin Türkiye Güncel Sanatı güncel sanatın, hayatın içinden bir kitap. Kitapla, sanatla içiçe yaşanacak günler için bir rehber yayın.

Çocuklar İçin Türkiye Güncel Sanatı

Halil Altındere-Süreyyya Evren

126 sayfa, 26 TL

Yapı Kredi Yayınları

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yapı Kredi Yayınları Altındere Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title