Haberler

Yalova'da 42 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Yalova’da yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte 42 bin 873 öğrenci ders başı yaptı.

Yalova'da yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte 42 bin 873 öğrenci ders başı yaptı.

2015/2016 eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Şehit Ahmet Uzun Ortaokulu'nda devam eden törene Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, AK Parti Milletvekili Fikri Demirel ile çok sayıda yetkili katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, "Modern dünyanın ortaya koyduğu temel disiplinlerin belirlenmesinde rol alacak, üreten, çalışan, eleştiren, rekabet eden, savunan, dünyayı bilen, her anlamda kendini yetiştirmiş nesiller yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Pozitif bilimlerde olduğu kadar, beşeri bilimlerde de, İslami ilimler, tarih, edebiyat, coğrafya, sanat, müzik, spor gibi alanlarla da asgari seviyede iştigal etmiş, adabı muaşereti bilen, gençler yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Ayakta kalabilmek, hayat mücadelesinde başarılı olabilmek için, daima tetikte, uyanık, tedbirli ve basiretli olmak zorundayız. Bugünkü hayatta yalnız haklı olmak yetmiyor. Aynı zamanda o hakkınızı savunacak gücünüzün de olması gerekiyor. Bugün dünya coğrafyasında baktığımız zaman, insanlığın yaşadığı, yine insanların yaşattığı sıkıntılar ortadadır. Bunun üstesinden gelecek, insanlığa umut olacak nesilleri, yukarıda saymış olduğum özelliklere ilave olarak, adaletli, merhametli, hak ve hukuk tanıyan, örfüne, geleneğine, göreneğine bağlı, dinine, diyanetine, vatanına, milletine, geçmişine, yabancı olmayan ve temel ahlaki değerlerimizle donatılmış olarak, inşallah bizler yetiştireceğiz. Bunun için çok çalışacağız, yorulmayacağız, aziz milletimiz üzerinde oynanan oyunlar konusunda uyanık olacağız, birbirimize düşmeyeceğiz, hoşgörü topraklarında birbirimizin farklılıklarını kavga nedeni olarak göstermek isteyenlere karşı, farkımızın, büyük bir güç, büyük bir zenginlik olarak bilinmesini sağlayacağız. Belirlenen değil, tercih edilen, değiştirilen değil dönüştüren olmak için çalışacağız.

Vali Selim Cebiroğlu da, "Geleceğimiz eğitimden, kültürden, bilimden geçer. Bugün siz çocuklarımız, gençlerimiz eskiden üniversitelerin dahi sahip olmadığı fiziki şartlardaki binalarda ve imkanlarda eğitim görüyorsunuz. Biz çağdaş yarınların eğitimden geçtiğini biliyoruz. Bunda öğretmen ve velilere de büyük iş düşüyor. Velilerimiz eğer çağdaş batı standartlarında bir hayat hayal ediyorlarsa çocuklarının eğitiminde faal rol almalılar. Okul aile birliklerimizi yalnız bırakmamalılar" dedi.

Konuşmaların ardından bu yıl bursluluk sınavlarında ilk 3 sırayı alan öğrencilere ödülleri verildi. Gösteriler sonrasında Şehit Ahmet Uzun Ortaokulu'nun açılış kurdelesi kesildi. İlk ders zilini ise Yalova Valisi Selim Cebiroğlu çaldı. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fikri Demirel Ak Parti Yalova Politika Güncel Haberler

title