Haberler

Yalıkavak'ta Zeytin Yağı Tadımı Eğitimi

Güncelleme:

Zeytin Dostu Derneği tarafından, Bodrum Yalıkavak Belediyesi Mehmet Bayzit Kültür Merkezi'nde "Zeytinyağı Tadım Eğitimi" düzenlendi.

Saruhan: "Ben zeytin ağacını kutsal olarak değerlendiriyorum."

Eğitimin açılış programına Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Zeytin Dostu Derneği Genel Sekreteri ve Tadım Uzmanı Serdar Öçten Ünsal tarafından gerçekleştirilen eğitime Bodrum bölgesinde faaliyet gösteren zeytinyağı Fabrikalarının yöneticileri katıldı. Ünsal, eğitimin amacından bahsederek şöyle konuştu:

"Bu eğitimlerdeki amaç üretici ve tüketici farkı gözetmeksizin her kesimde zeytinyağı tadım kriterleri konusundaki bilincin arttırılması ve zeytinyağının duyusal kriterleri açısından tanıtımının yapılmasıdır. Sektörün yaşadığı kalite sorununu çözebilmek ve iç tüketimi arttırabilmek için duyusal kriterler konusunda bilinçlenmenin hayati önem taşıdığını düşünüyoruz. Ayrıca eğitimlerimiz tüketicinin doğru zeytinyağını tanımasını ve tüketmesini sağlayacaktır. Katılımcılara eğitim esnasında, zeytinyağı üretimi aşamaları, zeytinyağının stoklanması ve ambalajı, zeytinyağında duyusal kriterler, zeytinyağı tadımları hakkında bilgiler veriyoruz."

"Zeytin Ağacını Kutsal Olarak Değerlendiriyorum"

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ise zeytin ağaçlarını çok önemsediğini ifade ederek şunları söyledi:

"Zeytin ve zeytin ağacı toplumumuzun vazgeçilmez gıda maddesi. Ben zeytin ağacını gerçekten kutsal olarak değerlendiriyorum. Burada bir panel düzenlendi zeytinyağı tadım paneli. Oldukça önemli bir etkinlik. Ben de katılarak tadım hakkında bilgiler aldım. Zeytin ve zeytinciliğe verdiğimiz önemi şöyle anlatabilirim. Biz yeni doğan her bebeğe bir zeytin fidanı hediye ederiz. Temennimiz bebeklerin de ömürlerinin zeytin gibi uzun ömürlü olması. Zeytinin temsil ettiği gibi barışçıl ve güçlü olmalarını dileyerek bunu yaparız. Hemen hemen her yıl belli dönemlerde zeytin fidanı dağıtırız. Önemsiyoruz. Özellikle Ege Bölgesi'nin en önemli kaynaklarından birisi. Avrupa'da kişi başına zeytin yağı tüketimi yılda ortalama 5 litre bizde ise bu iki litre civarında. Bunun arttırılması için çalışmalar yapmalıyız. Bu etkinliğe Yalıkavak'ta ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Saruhan Bodrum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title