Haberler

Yağma ve Tefecilik Davasında Ceza Yağdı

Kastamonu'da, yağma ve tefecilik yaptıkları iddiasıyla yargılanan üç sanık, toplam 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu'da, yağma ve tefecilik yaptıkları iddiasıyla yargılanan üç sanık, toplam 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu'da kendisinden iki kişinin zorla para almaya çalıştığını iddia eden Murat Özçelik, şikayetçi olması üzerine Erdal K ve Zafer K ile bu kişileri azmettirdiği iddia edilen Mustafa D gözaltına alındı.

Daha sonra sanıklar hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Davanın karar duruşmasında sanıklar üzerine atılı olan suçları kabul etmeyerek, beraatlarını istedi.

Duruşmada söz alan mağdur Murat Özçelik,sanıklardan senet karşılığı 20 bin liranın 11 bin lirasını ödedikten sonra işyerine gelen sanıklardan Zafer K ve Erdal K'nun, kalan 9 bin lira borcunun 55 bin liraya yükseldiğini belirterek, kendisinden faiz almak istediklerini söyledi. Ardından sanıklardan Erdal K'nun daha sonra tekrar işyerine gelerek kendisinden bir miktar para almaya çalıştığını ifade eden Murat Özçelik, bunun üzerine para bulma bahanesiyle polise gittiğini ve sanıklardan şikayetçi olduğunu kaydetti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Mustafa D'e "yağmaya azmettirmek" ve "tefecilik" suçlarından 8 yıl hapis ve 40 bin lira para cezasına hükmetti.

Diğer sanıklar Erdal K ile Zafer K, "yağma" suçundan 5'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Özçelik Kastamonu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title