Haberler

Xinjiang'da 8 Milyon Yıllık Hipparion Fosilleri Bulundu

Güncelleme:

URUMQİ, 28 Temmuz (Xinhua) -- Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde Hipparion faunasının fosilleri bulundu.

URUMQİ, 28 Temmuz (Xinhua) -- Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde Hipparion faunasının fosilleri bulundu. Omurgalı Paleontolojisi ve Paleoantropolojisi Enstitüsü'nden (IVPP) arkeologlar, 8 milyon yıl öncesine ait olduğu düşünülen fosilleri yakın zaman önce Wenquan ilçesinde yer alan bir meradaki yamaçta keşfetti. Fosil yataklarının konsantre ve yoğun, bazı fosillerin de birbiriyle ilişkili olduğu belirlendi. IVPP'den Wang Shiqi'ye göre, yapılan ön analiz ve tanımlama çalışmasının ardından, fosil grubunun, Hipparion'un yanı sıra Hipparion faunasının antilop, Palaeotragus ve Tetralophodont gibi aynı zamanda var olan yaygın üyelerinden oluştuğu anlaşıldı. Hipparion faunası, 8 milyon ila 5 milyon yıl önce Avrasya'nın orta enlem bölgesinde geniş bir alana yayılmıştı ve bu faunanın fosilleri Çin'in kuzeyindeki birçok eyaletin yanı sıra, Yunanistan ve Türkiye'de bulundu. Xinjiang'da, Hipparion faunası sadece Wenquan ilçesinde ortaya çıktı ve bu bulgu Wenquan ilçesini Hipparion faunasının Avrasya'nın doğu ve batı uçlarındaki dağılımını birbirine bağlayan kilit bir yer haline getirdi. Bu bulgu, bu döneme dair paleoekolojik evrim çalışması için büyük önem taşıyor. Wang, bu fosil keşif alanının yüksek bilimsel araştırma değerine sahip olduğunu ve alanın gelecekte planlı bir şekilde kazılacağını söyledi. Xinjiang'daki Bortala Moğol Özerk İli'nin batısında yer alan Wenquan ilçesinde 1960'larda da memeli fosillerinin keşfedildiği bildirilmişti.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Avrasya Uygur Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title