Haberler

World Travel Market Londra'da Kapılarını Açtı

Turizm sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olarak gösterilen World Travel Market (WTM) Uluslararası Turizm Fuarı İngiltere'nin başkenti Londra'da kapılarını açtı.04-07 Kasım 2013 tarihleri arasında açık olacak olan fuarda Türkiye, 1000...

Turizm sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olarak gösterilen World Travel Market (WTM) Uluslararası Turizm Fuarı İngiltere'nin başkenti Londra'da kapılarını açtı. 04-07 Kasım 2013 tarihleri arasında açık olacak olan fuarda Türkiye, 1000 metrekarelik stand ile yer alıyor. Dört gün boyunca 100 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda Ege Bölgesi ve kritik EXPO sürecindeki İzmir'i temsil eden Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) de tanıtım faaliyetlerini hızla sürdürüyor.

Fuarla ilgili görüşlerini bildiren Türkiye Otelciler Birliği (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, WTM fuarının Türkiye adına son derece önemli olduğunu belirtti. Londra Fuarı'na son 4 yılda katılan ilk bakan olan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e sektör adına teşekkür eden İşler, özellikle EXPO sürecindeki İzmir'in tanıtımının iyi yapılması gerektiğini belirterek, turizmin uzun vadede Ege Bölgesi'nde devlet politikası haline getirilip işlenmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin 2014 yılı turizm pazarlamasında son derece önemli olan fuarda ETİK olarak yer aldıklarını anlatan İşler, şöyle konuştu: "Tanıtım faaliyetlerini titizlikle yürütüyoruz. Tabi ki fuarda öncelikle amacımız Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik öncülüğünde Ege Bölgesi ve EXPO 2020 adayı İzmir'imizin tanıtımını gerçekleştirmek. Son dört yılda Londra Fuarı'na katılan ilk bakan olduğu için de Sayın Bakanımıza ayrıca sektör adına teşekkür ediyorum. EXPO 2020'yi üstlenecek şehrin belli olacağı tarihe ramak kala bu büyük turizm organizasyonunun son derece önemli olduğu bilincindeyiz. Dolayısıyla sektör devlet el ele vererek, hem EXPO 2020 hem de 2014 yılı ülke pazarlamasında birlikte tanıtım yapmanın gururunu yaşıyoruz. Tanıtım genel hedeflerden nokta hedeflere dönüşecektir ve inovatif bir anlayışla ezber bozulacaktır. Ancak bu şekilde fark yakalayabiliriz. Sayın Bakanımız vizyonel bakışı ile bu süreci başlatmıştır. Dünyanın 10'uncu büyük kongre merkezine sahip İzmir'in bu gibi büyük fuarlarda tanıtımına daha çok özen gösterilmelidir. Öyle ki turizmin Ege'de bir devlet politikası haline getirilip işlenmesi gerekmektedir. Ancak, bu şekilde Ege'de ciddi büyüme gözlenebilir. Burada da bulunma sebebimiz bölgemizin tanıtımı yolunda pazarlama kurgusunu oluşturmak. İzmir'de her şey var, ancak planlamalardan dolayı, mahkeme süreçlerinden dolayı maalesef yerimizde sayıyoruz."

Türkiye'deki barışçıl pozitif havanın turizme de yansıdığını belirten İşler, gelecek dönem için umutlu konuştu. Türkiye'nin tanıtımda tüm olumlu gelişmelere rağmen yeni yol arayışlarında olması gerektiğini belirten İşler, özellikle İngiliz turistin artan ilgisinin korunması ve geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Şu an ülkemizdeki barışçı havanın turizme de yansıdığını anlatan

İşler, şunları şöyledi: "Türkiye adına 2014 yılı turizm göstergelerinin çok iyi durumda olduğu bilgisini alıyoruz. Ancak tüm bunlara rağmen tanıtımda farklı yol çizilmeli. Öte yandan bu sene İngiliz turistlerin Ege Bölgesi'ne ilgisinin arttığını biliyoruz. Bu ilgiyi 2014 yılında da korumak için girişimlerimizi sürdürmeliyiz. Bu konuda herkesin elini taşın altına sokması gerekmektedir."

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler'e World Travel Market Londra Fuarı'nda ETİK Yönetim Kurulu üyeleri olan Sürmeli Otel Genel Müdürü Sadun Alp, Ephesus Prenses Otel Genel Müdürü Gökhan Angın, Aqua Fantasy Otel Genel Müdürü Haluk Alay, Club Yalı Otel Genel Müdürü Casim Alaybaşı de eşlik ediyor. Başkan İşler ve ETİK üyeleri fuar boyunca Londra'da temaslarını sürdürecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet İşler Londra Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title