Haberler

Vize Muafiyetinin Son Kriteri, Kosova Meclisinden Geçmedi

Aak, Nisma ve Vetvendosye muhalefet partilerinin boykot ettiği Kosova Meclisi genel kurul toplantısında, Kamu İhalesi Bağımsız Denetim Organı üyelerinin seçilmesini öngören Bağımsız Seçici Organı yasa tasarısı muhalefetin oyları olmadan onay alamadı.

Aak, Nisma ve Vetvendosye muhalefet partilerinin boykot ettiği Kosova Meclisi genel kurul toplantısında, Kamu İhalesi Bağımsız Denetim Organı üyelerinin seçilmesini öngören Bağımsız Seçici Organı yasa tasarısı muhalefetin oyları olmadan onay alamadı. Milletvekillerinin 40 evet oyu, Kamu İhalesi Bağımsız Denetim Organı üyelerinin seçilmesi için yeterli olmadı. Kamu İhalesi Bağımsız Denetim Organı üyelerinin seçilmesi, vize muafiyetine yönelik yerine getirilmesi gereken son kriterdi. Oylamanın ardından, Kosova Meclisi Başkan Yardımcısı Cavit Haliti, Hükümetten, Kamu İhalesi Bağımsız Denetim Organı üyelerinin isimlerini tekrar meclise göndermesini talep etti. Vize muafiyetinin son kriteri, Kosova Meclisinden geçmemesi nedeniyle, Kosova Hükümeti acil olarak toplandı.

Başbakan İsa Mustafa, Son Kriterin Meclise Yeniden Gönderilmesini Talep Ederken, Muhalefetin Meclise Dönmesi Çağırısında Bulundu

Acil bir şekilde toplanan Kosova Hükümetinin toplantısında konuşan Başbakan İsa Mustafa, vize muafiyeti için son kriterin yeniden, Kosova Meclisinde görüşülmesini talep etti. Başbakan İsa Mustafa bu sırada toplumu meşgul eden konuların diyalogla görüşülmesi için muhalefete Meclis'e dönmesi çağrısında bulundu.

Mustafa, "Kosova'nın çıkarı, vatandaşlarımızın yaşamlarını iyileştirebilmek için çalışmaktır. Onlar şiddet ve kurumlar ile polise yönelik saldırılardan vazgeçmelidirler. Hükümet, ekonomik kalkınma, yabancı yatırımların cazip hale getirilmesi, hukuk devletinin güçlendirilmesi ve Avro-Atlantik entegrasyonları olmak üzere kendi programını gerçekleştirmeye özen göstermektedir. Tüm bunları gerçekleştirmek için diyalogun sürdürülmesi amacıyla Hükümet adına muhalefete Meclis'e geri dönme çağrısında bulunuyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

Kosova meclisinin toplantısı

Muhalefet toplantıyı boykot etti –muhalefet sıraları boş

Mecliste vize muhafiyeti için son kriterin olamsı yapılırken

Meclis başkan Yardımcısı Cavit Haliti konuşuyor

Toplantı sona eriyor

Kosova Hükümetin toplantısı

Başbakan İsa Mustafa konuşuyor

(Haber-Kamera TURAN KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – DHA - Priştine

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsa Mustafa Priştine Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title