Haberler

Video: Pakistan'ın 72 İlçesinde 33 Milyondan Fazla İnsan Selden Etkilendi

Güncelleme:

JİANG JİANG, Xinhua muhabiri"Pakistan Ulusal Afet Yönetim Otoritesi (NDMA) tarafından yapılan açıklamada, bu yıl Haziran ortasında başlayan muson yağmurları nedeniyle ülkede devam eden sel felaketinden 72 ilçede yaşayan 33 milyondan fazla insanın etkilendiği belirtildi.

JİANG JİANG, Xinhua muhabiri

"Pakistan Ulusal Afet Yönetim Otoritesi (NDMA) tarafından yapılan açıklamada, bu yıl Haziran ortasında başlayan muson yağmurları nedeniyle ülkede devam eden sel felaketinden 72 ilçede yaşayan 33 milyondan fazla insanın etkilendiği belirtildi.

NDMA tarafından Pazar gecesi geç saatlerde yayınlanan rapora göre, ülkenin güneyindeki Sindh eyaleti 23 ilçesiyle selden en kötü etkilenen bölge olmaya devam etti. Eyalette 14,5 milyondan fazla insan sel felaketi nedeniyle darbe aldı.

Rapora göre, Belucistan'ın güneybatısı, 9 milyondan fazla nüfusu ve 31 ilçesi ile selden en çok etkilenen ikinci eyalet oldu.

Raporda, Pakistan'da son 30 yıldaki 135 mm yağış ortalamasının, bu yılki muson mevsiminin 28 Ağustos'a kadarki döneminde yüzde 188'lik bir artışla 390 mm'ye kadar çıktığı ifade edildi.

NDMA, son 30 yılda ortalama yağışın 122 mm olduğu Sindh eyaletinde ise bu sezonki yağışların yüzde 470 artışla 697 mm'ye ulaştığını ve bunu yüzde 411'lik bir artışa tanık olan Belucistan eyaletinin izlediğini söyledi.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri İslamabad'dan bildiriyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Pakistan Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title