Haberler

Video: Bangladeş'in Başkentinde Dang Hummasıyla Mücadele Hız Kazandı

Güncelleme:

20 milyondan fazla insanın yaşadığı Bangladeş'in başkenti Dakka'da neredeyse her Eylül'de dang humması vakalarında sert bir artış yaşanıyor.

20 milyondan fazla insanın yaşadığı Bangladeş'in başkenti Dakka'da neredeyse her Eylül'de dang humması vakalarında sert bir artış yaşanıyor.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Pazartesi günü açıkladığı verilere göre şu ana kadar 2.914 vaka ve 16 ölümün görüldüğü dang humması vakalarında bu Eylül ayında büyük artış bekleniyor.

Pazartesi günü yerel saatle 8.00 öncesindeki 24 saatte 228'i Dakka'da olmak üzere toplam 345 yeni dang humması vakası bildirildi.

Yeni enfeksiyon verilerinin, sivrisineklerin neden olduğu olduğu bu hastalığın başkentte hızlı bir artış eğilimine girdiğini ortaya koyması üzerine yetkililer, sivrisineklerle mücadele çalışmalarına hız verdi.

MD MALEK, İlaçlama görevlisi:

"Benim adım Md Malek. 32 yıldır Dakka Güney Kenti Şirketi'nde ilaçlama elemanı olarak çalışıyorum. Hep sivrisinek avladım; hala da avlıyorum. Bu yıl, dang humması sezonu başlamadan önce çalışmaya başladım. Dang hummasından kurtulmak için çok çalışıyoruz. Çok çalışıyoruz ve kenti dang hummasından uzak tutacağız."

HASİBUR RAHMAN MANİK, Belediye meclisi üyesi:

"Ben Hasibur Rahman Manik. Dakka Güney Kenti Şirketi'ne bağlı 26 numaralı Mıntıka'nın meclis üyesiyim. İnsanların sivrisinek enfeksiyonundan korunması için sabahleyin larva bölgelerini ziyaret edip öğleden sonra ilaçlama çalışmaları yürütüyoruz; bu işleri kişisel olarak gözetliyorum. Sabahleyin larva bölgelerini temizlemek için yaklaşık 10 elemanımız var; öğleden sonra da ilaçlamaya başlıyorlar. Burada 6 ilaçlama makinesi ve 10 personel bulunuyor. İlk tur, sabahleyin başlıyor ve öğlene kadar devam ediyor, saat 3'ten sonra da yıkama işlemine başlıyoruz. Sivrisinekler genellikle ev çatılarında, alt borularda, buzdolabı altlarında, evlerin su biriken avlularında doğuyor. Yerel sakinlerin farkındalığını artıracak adımlar atıyoruz. Her evi ziyaret ederek bu işlemleri gerçekleştiriyoruz."

MD RAFİQ, Dakka sakini:

"Benim adım Md Rafiq. 35 yıldır bu bölgede yaşıyorum. (Yağmur) sezonunun başından beri dang humması taşıyan sivrisinek kovucuyla ilaçlama yapılıyor. Şu ana kadar bu bölgede dang humması görülmedi. Bu yıl kent şirketi bu bölgede geçen yıllara göre daha iyi iş çıkarıyor."

KELO MİAH, Dakka sakini:

"Adım Kelo Miah. Kishoreganj bölgesindeki Bhairab Polis İstasyonu'na bağlı Rasulpur köyündenim. Sivrisinek kovucu ilaç iyi uygulandığında sivrisinekler daha az saldırıyor; bu yıl kent şirketi iyi çalışıyor. Bizim iyiliğimiz için çalışıyorlar ve her gün ilaç veriyorlar."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Dakka'dan bildiriyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Bangladeş Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title