Haberler

Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı İstişare İçin Türkiye'ye Çağrıldı

Güncelleme:

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Papa Francesco'nun 1915 olaylarına yönelik ifadelerinin ardından istişare için Türkiye'ye çağrıldı.

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı, istişare için Türkiye'ye çağırdı. Paçacı'nın Papa Francesco'nun 1915 olaylarına yönelik ifadelerinin ardından istişare için Türkiye'ye çağrıldığı öğrenildi.

PAPA'NIN SÖZLERİNDEN SONRA...

Papa Francesco'nun sözde Ermeni soykırımına yönelik "20. yüzyılda ilk soykırım Ermenilere yapıldı" yönündeki ifadelerinin ardından Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçası, istişare için Türkiye'ye çağrıldı.

"HAYAL KIRIKLIĞI VE ÜZÜNTÜ DUYDUK"

Öte yandan Papa Francesco'nun sözde Ermeni soykırımına yönelik "20. yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı" yönündeki ifadeleri üzerine Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Antonio Lucibello Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Büyükelçi'ye "Hayal kırıklığı ve üzüntü duyduk. Güven kaybına yol açtı" mesajı verildi.

ANKARA'DA ŞOK ETKİSİ YARATTI

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa'nın Vatikan'da 1915 olaylarında ölenleri anmak için düzenlenen ayinde 20'nci yüzyılın ilk soykırımının Ermenilere yapıldığını söylemesi Ankara'da şok etkisi yarattı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Resmi bir ziyaret için Moğolistan'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'daki kurmayları ve Vatikan Büyükelçiliği ile irtibata geçerek Papa'nın konuşmasıyla ilgili ayrıntılı bilgi aldı. Ankara ile Moğolistan arasında kurulan telefon hattı sonucu Türkiye'nin Papa'nın konuşmasına sert bir açıklamayla karşılık verilmesi kararlaştırıldı.

BÜYÜKELÇİ, DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILDI

Açıklanacak yazılı metin üzerinde çalışmalara başlanırken ilk hamle olarak Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. Büyükelçi'ye "Hayal kırıklığı ve üzüntü duyduk. Güven kaybına yol açtı" mesajı verildi.

DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN SERT TEPKİ

Moğolistan'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan da Papa'ya sert bir tepki geldi. Çavuşoğlu, "Dini makamlar mesnetsiz ithamlarla kin ve nefreti körükleme yeri değildir. Papa'nın tarihi ve hukuki gerçeklerden uzak beyanı kabul edilemez." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Paçacı Türkiye Vatikan Güncel Haberler

500

Yorumlar (35)

mehmet:

ermeniler çalışıyor. siz uyuyun. hıristiyan dünyası ermenilere her zaman arka çıkar. 1453 istanbulun fetthi intikam duygusu var. siz allhu ekber deyip birbirinizi öldürün. arap kültürüne aşık idarecilerimiz var.

9
11
yanıtYanıtla
DARA:

PAPA ve ERMİNİSTAN TEMSİLCİLERİNİN SÖYLEDİKLERİNİN yüzde 99 nun ALTINA İMZAMI ATARIM . . . . ADAMLAR ONCA ZULME KARŞIN HALA YAPICI DİL KULLANIYORLAR. . . . SOYLULUK BU OLSA GEREK !. . . SADECE SAYGI ve SEVGİ İÇİN EĞİLEN BAŞIMI . . . . . BU FACIADA YAŞAMINI KAYBEDEN BÜTÜN GÜNAHSIZLAR ÖNÜNDE EĞİLİYORUM . . . RUHLARI ŞAD OLSUN !!!

4
15
yanıtYanıtla
gocmen:

kafirler hicbir zaman bizimle dost olmazlar, onlar dinleri mezhepleri farkli da olsa birbiriyle dosttur, bunu unutmasak HAYAL KIRIKLIĞI VE ÜZÜNTÜ duymazdik. ama biz onlardan uzaklasmak yerine muslumanlardan uzaklasiyoruz, yaptiklarini kotuluyoruz.

14
5
yanıtYanıtla
isa:

fetenyahunun kakisi

15
3
yanıtYanıtla
hakan aslanmobilWeb@haberler.com:

Ne bekliyordu buz ki. Bu açıklama ya şaşıran lara sasiyorum. Kafir kafiri tutacak tabiki. Müslümanın müslüman dan başka dostu yoktur. Onlar kafirligini yapıyor . Ya biz müslümanliğimizi yapabiliyor muyuz

12
5
yanıtYanıtla
Aksavar:

biz bu filmi daha once cok gorduk buyukelci cagrilir uc gun sonra geri gider hersey biter

11
6
yanıtYanıtla
TERAZİ:

Bir soykırım varsa türkler balkanlardan cekilirken, daha dün bosnada, doguda ermenilerce, ayrıca yakın tarih karabagda türkler soykırıma uggramışşlardır.

12
5
yanıtYanıtla
...Adınızı Yazın...:

DIŞİŞLERİMİZ UYUYOR. . . İSTİHBARAT UYUYOR. . . AĞIRLIĞIMIZ İTİBARIMIZ BİTMİŞ. . .

8
9
yanıtYanıtla
AsuriMobil-IOS:

Kabul edin artık be

5
11
yanıtYanıtla
DARA:

PAPA ve ERMİNİSTAN TEMSİLCİLERİNİN SÖYLEDİKLERİNİN yüzde 99 nun ALTINA İMZAMI ATARIM . . . . ADAMLAR ONCA ZULME KARŞIN HALA YAPICI DİL KULLANIYORLAR. . . . SOYLULUK BU OLSA GEREK !. . . SADECE SAYGI ve SEVGİ İÇİN EĞİLEN BAŞIMI . . . . . BU FACIADA YAŞAMINI KAYBEDEN BÜTÜN GÜNAHSIZLAR ÖNÜNDE EĞİLİYORUM . . . RUHLARI ŞAD OLSUN !!! . . . . BU KONU CESURCA BÜTÜN TARAFLARCA ARAŞTIRILIP KONUŞULMALI. . . . . BÜTÜN SORUMLU TARAFLAR GİBİ BİTÜN GİNAHSIZ. . . ERMENİ. . . . ASURI. . . KELDANİ. . KÜRT ve TÜRKLERİN ADINA ORTAK SORUMLULUK DUYGUSU İLE DAVRANILMALIDIR. . . . YANLIŞLARI KABUL ETMEK İNKAR ETMEKTEN DAHA YİĞİT ve ERDEMLİ OLMAKTIR ! . . . . . . . . . . . . . . ( Biz KIZILBAŞ / Alevi KÜRTLER ERMENİLERİ KORUMUŞ. . . BAZEN ONLAR İÇİN SAVAŞMIŞ OLSAKTA. . Bir KÜRT OLARAK. . . Biz KÜRTLERİN ERMENİ KANINDA PAYIMIZ OLDUĞU İÇİN BEN BİR KÜRT OLARAK ATALARIMDAN GELEN SORUMLULUĞU KABUL EDİYORUM. . . . .

2
14
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title