Haberler

Vatandaşa yumruk atan BBP'li başkan sessizliğini bozdu: 994 gün belediyeye gelmedi ama biz yine işten çıkarmadık

Güncelleme:

Antalya'nın Serik Belediye Başkanı ve BBP Başkan Adayı Enver Aputkan, kızını haksız yere işten çıkardığını öne sürüp oy vermeyeceğini söyleyen Muhammet Büyükkaya'yı darp etmişti. Şahsa yumruk atmadığını ancak tartakladığını belirten Aputkan, "Söz konusu vatandaşın kızı 994 gün belediyeye gelmemiş, buna rağmen biz o personeli işten çıkarmadık. Sağduyulu davranıp uzaklaşmaya çalışsam da bu şahıs ısrarla bağırıp, çağırıp, ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu" dedi.

Serik Belediye Başkanı ve BBP Başkan Adayı Enver Aputkan, ilçenin Memduh Bey Caddesi'nde esnaf ziyareti yaptığı sırada emekli esnaf Muhammet Büyükkaya ile karşılaştı. İş yeri sahibi Büyükkaya, iddiaya göre belediyede çalışan kızına mobbing yaptığı gerekçesiyle Enver Aputkan'a oy vermeyeceğini söyleyerek tepki gösterdi.

YÜZÜNE YUMRUK ATARAK TARTAKLADI

Bunun üzerine tartışma yaşandı. Çevredekiler araya girip, Enver Aputkan'ı sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada Aputkan, Muhammet Büyükkaya'nın yüzüne yumruk atarak, tartakladı. Vatandaşlar araya girerek tarafları ayırdı. O anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

"4 YILDA 994 GÜN İŞE GELMEDİ"

Olayla ilgili makamında basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Enver Aputkan, "Söz konusu vatandaşın kızını belirlediğimiz bir birimde görevlendirdik. Ancak personelimiz ve babası yeni görev yerini beğenmeyerek ücretsiz izinler ve raporlarla işe gelmedi. 2020- 2024 yılları arasında 994 gün belediyeye gelmemiş, bunun büyük bir kısmını ücretsiz izin, bir kısmını ise rapor ile geçirmiştir. Buna rağmen biz o personeli işten çıkarmadık" dedi.

"HEM BELEDİYEYE İŞE GELMEYECEKSİN..."

Adı geçen personelin babasının birkaç kez makama gelerek kızının başka birimlerde çalıştırılmasını talep edip ağır ithamlarda bulunduğunu öne süren Aputkan, şunları söyledi; "Makamda yetinmeyip sokakta bizleri gördüğünde özellikle insanların kalabalık olduğu bir ortamda hakaret edercesine söylemlerine devam etti. Hem belediyeye işe gelmeyeceksin, hem istediğin birimde çalıştırılmak isteyeceksin. Kusura bakmasın burada görevlendirmeyi biz yaparız.

"AĞZA ALINMAYACAK HAKARETLERDE BULUNDU"

Bu süreçte yaşanan olayları biz yine sağduyulu davranıp personelimizin işten çıkarılması yerine çalışması yönünde çaba sarf ettik ancak özellikle babası hakaretvari davranışlarına devam etmiştir. Son olarak esnaf ziyaretimiz esnasında bu şahısla karşılaştık. Orada da arkadaşlarımızın yanında bana karşı yine söylemlerde bulundu. Sağduyulu davranıp uzaklaşmaya çalışsam da bu şahıs ısrarla bağırıp, çağırıp, ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Biz de insanız, biz kimseye bağırıp, çağırıp hakaret etmiyorsak, kimsenin de şahsıma bu kadar hakaret etmeye hakkı yoktur."

YUMRUK ATTIĞI İDDİALARINI YALANLADI

Görüntülerde yumruk attığı görülen Başkan Aputkan, basın toplantısında bunu yalanladı, yumruk atmadığını, tartakladığını iddia etti. Aputkan, emlak servisinde çalışan Muhammet Büyükkaya'nın kızı F.B.'nin izin ve rapor tarihlerini gösteren belgelerini de basın mensuplarına dağıttı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Erdem Aksoy - Güncel

Enver Aputkan Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (61)

GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Hala konuşuyor. Kim ne derse desin ne yaparsa yapsın sen efendiliğini seviyeni bozmayacaksın!

262
229
yanıtYanıtla
SERHAT DÜZGÜN:

Yok öyle bir dünya , Kim olursa olsun sinirlenme, tepki gösterme hakkına sahiptir. 994 gün işe gelmeyen insan bence işten atılmalı..

yanıt415
yanıt48
Orhan Özsoy:

Başkan zamanında gereğini yapmazsan sonuç bu olur. Atalarımızın bir sözü var (Demir tavında dövülür)

315
7
yanıtYanıtla
Muzaffer Karaman:

Beledıyeler kadar rahat olan baska ısletme yoktur. Yangel yat devlet işi garantı ondan sonra butce yok hizmet yok. Bız bu kafayla asla ve asla gelısemeyız

254
4
yanıtYanıtla
Abdullah KARAMAN:

yani aylardır çalışmayan birine maaş mı ödenmiş?

245
8
yanıtYanıtla
Hazım Ataman:

Yıllar demek istedin galiba

yanıt126
yanıt2
Can null:

Ya özrü kabahatinden büyük

yanıt83
yanıt8
remat tamer:

ücretsiz izin diyor görmüyormusun..ya doğum iznidir yada mobige uğradığı için ücretsiz izine ayrılmışdır

yanıt43
yanıt25
Sa Sa:

Ahlaksız hareket etmene gerek yok, ister oy versin ister vermesin, kendini sadece küçük düşürdün

87
70
yanıtYanıtla
muro baba:

Biri sana istediği küfürü etsin hakaret etsin sen efendiliği bozma Başka bir arzun var mı?. Yok öyle Bi dünya

yanıt110
yanıt27
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title