Haberler

Vatan Caddesi'nde Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Cumhuriyet'in kuruluşunun 90.yılı İstanbul'da da törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yılı İstanbul'da da törenlerle kutlandı. Vatan Caddesi'ndeki törenlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, kutlamalar, şiir, halk oyunları gösterisi ve resmi geçit töreniyle son buldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90'ıncı yıl dönümü kutlamaları, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun Cağaloğlu'ndaki Valilik binasındaki resmi kabul töreniyle başladı. Törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, askeri ve mülki erkan ile yabancı ülkelerin temsilcileri, dini liderler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Vatan Caddesi'ndeki Resmi Geçit Töreni ile devam etti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, üstü açık bir arabayla vatandaşların bayramını kutladı.

Törende konuşmanın ardından resim, kompozisyon ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Mutlu, Orgeneral Turmuş ve Kadir Topbaş tarafından verildi. Öğrenciler tarafından sunulan şiir, drama ve halk oyunları gösterileriyle devam eden tören, asker, polis, öğrenci, belediye ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı resmi geçit töreniyle sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Vatan Caddesi İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title