Haberler

Vatan Caddesi'nde 30 Ağustos Töreni (2)

30 Ağustos Zafer Bayramı için İstanbul'daki resmi tören Vatan Caddesi'nde düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı için İstanbul'daki resmi tören Vatan Caddesi'nde düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile vatandaşlar katıldı.

Vali Mutlu, Orgeneral Turmuş ve Kadir Topbaş'ın vatandaşları selamlamasıyla başlayan törende İstiklal Marşı'nın okunmasnın ardından Orgeneral Ahmet Turmuş bir konuşma yaptı. Turmuş, "Türk ulusunun kahramanlıklarla dolu tarihinde öneml bir aşama olan bu zafer vatanı ve bağımsızlığı yok edilmek istenen ulusumuzun kadın-erkek, genç-yaşlı tüm fertlerinin sarsılmaz azim ve iradesiyle verdiği özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin en büyük göstergesidir" dedi. Konuşmanın ardından Harp Akademileri personeli, jandarma komandolar ve çok sayıda asker resmi geçiş yaptı. Tanklar geçerken askeri helikopterler gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

(BB) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zafer Haftası Vatan Caddesi Ahmet Turmuş İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title