Haberler

Vanlılar Aday Tahminlerinden Rahatsız

Güncelleme:

Van'da, vatandaşlar bazı haber siteleri ve köşe yazarları tarafından yapılan aday tahminlerinden rahatsız olduklarını ifade ettiler.

Bişar Ulutaş / VAN

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler her geçen gün biraz daha konuşulmaya ve tartışılmaya başlandı. Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için birçok siyasi ilde iki partinin yarışacağını belirtiyor. Ak Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için dört isim başvurdu. Abdullahat Arvas, Hacı Biner, Mahmut Tüncel ve Yakup Akgül 2014 seçimleri için aday adayı oldu.
BDP ise adayını belirledi. BDP'nin adayı mevcut belediye başkanı Bekir Kaya. Kimi kesimler, bu ismin bile henüz kesin olmadığını belirlerken, yine bazı haber siteleri ve köşe yazarları da tahmini adayları kesinmiş gibi sunuyor.

Görüşlerini aldığımız Van'daki birçok kişi, söz konusu tahminlerin kesinlik kazanmış gibi sunulmasının etik olmadığını vurguluyor.

Son günlerde Ak Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın temayül sonuçlarının ortaya çıktığı yönünde haberlere yer verilmeye başlandı. Bazı haber sitelerine göre; temayül sonuçlarının ortaya çıktığı ve Van'ın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın Hüseyin Çelik olduğu ifade edildi. Bunu fırsat bilen bazı internet haber siteleri de söz konusu açıklamayı gerçekmiş gibi kamuoyuna duyurdu. Sosyal medya ise bu haber sitelerini kaynak göstererek haber yapmaya başladı. Yine bazı köşe yazarları da Van'da çeşitli isimleri zikrederek, sanki onlar kesin adaymış gibi yazı yazmaya başladı.

Vatandaşlar insanları yanıltan bu yorumvari haberlerin kendilerini rahatsız ettiğini ifade ederek, "Son zamanlarda sürekli belli isimler kesin adaymış gibi haberler yapılıyor. Henüz Ak Parti Genel Merkezi tarafından gerçek aday açıklanmadı. Oysa bazı internet siteleri isim vererek Van'ın adayının kesinleştiğini açıklıyor. Bu, kamuoyunu aldatmaktan başka işe yaramaz. Bazı ulusal gazete yazarları da isim vererek Van'daki adayın kim olduğunu veya kimler olacağını yazıyor. Bunlar doğru değil" yorumlarında bulundular.

Öte yandan özellikle Sabah Gazetesi'nden Mahmut Övür'ün Van'ın Büyükşehir Belediye Başkan Adayının mevcut milletvekili Burhan Kayatürk veya şu an aday adayı olan Abdullahat Arvas olacağı yönündeki yazısı, birçok kişi tarafından sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.
Ak Parti yetkilileri ise yaptıkları açıklamada kesinlikle henüz adayın netlik kazanmadığını açıkladılar.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Bişar Ulutaş Bekir Kaya Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title