Haberler

Van - Mhp'Li Yıldırım: Tuncel Suç İşledi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Recai Yıldırım, Açığa Alınan Aytaç Durak'ın Yerine Başkanvekilliği Seçimi Gündemiyle Toplanan Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'ni Yöneten Birinci Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in Valiliğin Belirlediği Gündemi Uygulamadığını, Grubu Bulunan Siyasi Partilerin Adaylarının Meclis Toplantısında Resmileşmediğini, Bu Şekilde Oturumu Tatil Etmesinin Suç Olduğunu İddia Etti. Recai Yıldırım, Mustafa Tuncel Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacaklarını Açıklarken, Adana Valisi İlhan Atış'a Çağrıda Bulunup, Meclis'i 2 Nisan Günü Başkanvekilliği Seçimi İçin Toplamasını İstedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Recai Yıldırım, açığa alınan Aytaç Durak'ın yerine başkanvekilliği seçimi gündemiyle toplanan Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'ni yöneten Birinci Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in Valiliğin belirlediği gündemi uygulamadığını, grubu bulunan siyasi partilerin adaylarının Meclis toplantısında resmileşmediğini, bu şekilde oturumu tatil etmesinin suç olduğunu iddia etti. Recai Yıldırım, Mustafa Tuncel hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklarken, Adana Valisi İlhan Atış'a çağrıda bulunup, Meclis'i 2 Nisan günü başkanvekilliği seçimi için toplamasını istedi.

Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu'nda yapılan Meclis toplantısının 'tiyatro oyununa' döndüğünü, oyunun senaristinin AK Parti, figüranının ise Mustafa Tuncel olduğunu iddia eden Recai Yıldırım, merkez Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın AK Parti adayı olarak başkanvekilliği seçimine giremeyeceğini, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu 17'inci maddesinde bu konunun açıkça belirtildiğini söyledi.

Adana Milletvekilleri Yılmaz Tankut, Muharrem Varlı, İl Başkanı Ahmet Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Adayı Fethi Coşkuntuncel ve teşkilat yöneticileriyle basın toplantısı düzenleyen Recai Yıldırım şunları söyledi:

"Şaibe ve rüşvet iddialarının göbeğinde, İmar Partisi Genel Başkanı olarak suçunu itiraf eden Mustafa Tuncel'in Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmesi ve bu seçim sürecini yönetmesi mümkün değildir. Bugünkü oturumda bu net olarak ortaya çıkmıştır.

Göz göre göre bu hukuksuzluğa Adana Valiliği göz yummamalıdır. Valililikçe bugün oturumları yönetmek için tarafsız ve ehliyetli birinin görevlendirilerek 2 Nisan günü saat 10.00'da başkan vekili seçimini tamamlamak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'ni olağanüstü toplantıya davet edilmelidir."

Yıldırım, MHP'nin 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nde halkın iradesiyle seçim kazandığının altını çizip, başkan vekilliği seçiminde CHP'den centilmenlik ve destek beklediklerini vurguladı. Yıldırım, CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'ın 'topluca istifa edelim, seçime gidelim' söyleminin de hukuki zemini bulunmadığını, laf kalabalığından ibaret olduğunu savunup, seçim ortamı oluşursa da hiçbir korkularının bulunmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title