Haberler

Şemdinli'de Goman Dağı'na Zafer Yürüyüşü

Güncelleme:

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Goman Dağı'na yürüyüş düzenlendi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, geçen yıl PKK'lıların sözde PKK bayrağı diktikten sonra güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonla dev bir Türk Bayrağı'nın dikildiği Goman Dağı'na yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüş için Şemdinli'deki 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'na gelen resmi görevliler ve vatandaşlar, askerler tarafından çekilen fotoğraflarla açılan sergiyi gezdi.

Tugay Komutanlığı'nda askerler, ziyaretçilerin ilgi gösterdiği 'kirpi' denilen zırhlı araçların özelliklerini anlattı.

BAYRAK VE MEHTER MARŞI

Tugay Komutanlığı'nda toplanmanın ardından Şemdinli Kaymakamı Cengiz Erdem, 34'üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, sivil ve resmi kıyafetli asker ve polislerle, aralarında gençlerin de bulunduğu vatandaşlardan oluşan yaklaşık 500 kişi, dev bayraklarla Goman Dağı'na yürüyüşe geçti.

Araçtan çalınan Mehter Marşı ile başlayan yürüyüş sırasında sık sık 'Vatan sana canım feda', 'Her Türk asker doğar' sloganları atıldı. Yaklaşık 1.5 saat süren yürüyüş sırasında zaman zaman mola verildi. Goman Dağı'na çıkıldıktan sonra buradan bir süre Şemdinli seyredildi.

"ŞEMDİNLİ'Yİ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR"

Şemdinli Kaymakamı Cengiz Erdem, Goman Dağı'nın zirvesinde yaptığı açıklamada, geçmişte sıkıntılar yaşanan bu dağa şimdi Zafer Yürüyüşü gerçekleştirildiğini söyledi. Kaymakam Erdem, şunları söyledi:

"20 yıldır vatandaşlarımız bu dağlara çıkamıyordu. Bugün biz bu barış ortamında bu dağlara vatandaşlarımız, askerlerimiz, memurlarımızla birlikte çıktık. İnşallah bu güzellik böyle devam eder. Hava sıcak olmasına rağmen vatandaşlarımız bizimleydi. Dünyada her tarafta savaş varken, bizim bu huzurlu ortamımız bizi mutlu ediyor. İnşallah Şemdinli'yi daha güzel günler bekliyor."

Goman Dağı zirvesinde askerler, polisler ve vatandaşlar birlikte fotoğraf çektirdikten sonra dönüşe geçildi ve ilçe merkezine dönüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zafer Haftası Goman Dağı Şemdinli Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title