Haberler

Van'da Ruh Sağlığı Taraması

Güncelleme:

"Van için hep birlikteyiz" sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde deprem sonrası travma geçirenlere ulaşıldı

Yeryüzü Doktorları Depremle Yıkılan Van'da Ruh Sağlığı Taraması Başlattı

Yeryüzü Doktorları, Ekim 2011'de Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin hemen ardından bölgede tıbbi arama-kurtarma çalışmaları yaptı. AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. M. Murtaza Yetiş'inde mensubu olduğu YYD-SAR, ilerleyen dönemde Van merkeze bağlı 11 köy ile 2 mezrada düzenli sağlık hizmeti sundu. Deprem bölgesinde bugüne kadar 5000 km yol kat edip yaklaşık 1500 hastaya şifa götüren Yeryüzü Doktorları, şimdi ise "Van İçin Hep Birlikteyiz" başlıklı proje kapsamında depremzedelere psiko-sosyal destek vermeye başladı.

Yeryüzü Doktorları, Pedagoji Derneği ve İGEDER işbirliğiyle başlatılan Van'da ruh sağlığı taramasını Meclisin tek Yeryüzü Doktoru AK Parti Adıyaman Milletvekili M. Murtaza Yetiş de yerinde izledi.

Proje kapsamında ekip mobil araçlarla, Van iline bağlı Güveçli, Dağönü, Halkalı, Yeşilsu, Özyurt, Göllü, Topataş, Dibekdüz, Arısu, Tabanlı, Yaylıyaka köyleri ve bu köylere bağlı Yabalı ve Döşeme mezralarını ziyaret etti.

Yeryüzü Doktorları öncülüğünde oluşturulan heyet, okul psikolojik danışmanları, pedagoglar, okul öncesi uzmanları ve psikologlar eşliğinde öğrencilere ruh sağlığı taraması yaptı.

Meclis'in Yeryüzü Doktoru AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. M. Murtaza Yetiş, çalışmalar sırasında Van merkeze bağlı Halkalı köyüne giderek burada köylülerle sohbet etti. Yetiş köylülere "birlik ve beraberlikle tüm zorlukların ve acıların üstesinden gelineceğini" söyledi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş ve 4 hekim arkadaşı, ruh sağlığı taraması yapan ekiplerle tarama sonuçlarını değerlendirdi. Yetiş, psikologların travma sonrası durumlarını değerlendirdikleri yaklaşık 500 çocuktan 100 ile Halkalı köyünde yüz yüze görüştü.

Yeryüzü doktorları Yetiş'inde katıldığı program çerçevesinde çocuklara, kitap, defter, diş fırçası ve diş macunu gibi çeşitli hediyeler dağıttı.

Yeryüzü Doktorları, Nisan ayı içinde startı verilen Van'da ruh sağlığı taramasının Mayıs ayı içerisinde de tekrarlanacağı açıkladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Murtaza Yetiş Adıyaman Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title