Haberler

Van'da Olaylı 'Savaşa Hayır' Mitinginin Ardından

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar, Düzenledikleri 'Savaşa Hayır' Mitinginin Sabote Edildiği Gerekçesiyle C.savcılığı'na Suç Duyurusunda Bulunduklarını Söyledi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar, düzenledikleri 'Savaşa hayır' mitinginin sabote edildiği gerekçesiyle C.Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, Fatma Kurtulan, İl Başkanı Abdurrahman Doğar, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek ve partililerden oluşan bir grup, Van Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu. Savcılık çıkışı grup adına bir açıklama yapan DTP İl Başkanı Abdurrahman Doğar, mitingin sabote edildiğini iddia etti. Doğar, "Bugün yaşanan arbede ve saldırıdan dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Mitingimizi sabote etmeye yönelik çaba gösteren, kalabalığı dağıtan ve bir takım insanları

darp etmeye yönelik yapılan hukuk dışı uygulamaya savcılık nezdinde soruşturma açılması için dilekçe verdik. Bu suç duyurusundan sonra yasal ve hukuki süreç başlayacaktır. Suç duyurusu sonrasında savcılığın gerekli kovuşturmayı başlatmasını bekliyoruz. Amacımız bundan sonra böyle hadiselerin yaşanmamasıdır. Böyle ön yargılarla adına barış dediğimiz mitinge saldırıların olmamasını temenni ediyoruz. İlkel ve demokrat olmayan çağdışı olaylara maruz kalmamayı istiyoruz. Van'da düzenlediğimiz barış mitingi ile

sağduyu ve hoşgörünün hakim olmasını istedik" dedi.

Doğar, yaşanan olaylar sonrasında Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in görevinden alınması gerektiğini belirterek, "Emniyet Müdürünün derhal görevinden alınmasını istiyoruz. Görevinden alınması için önümüzdeki süreçte bir takım girişimde bulunacağız" şeklinde konuştu.

(AKK-MET-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title