Haberler

Valla Kanyonu Anıl'ı Vermedi

Kastamonu'nun Pınarbaşı İlçesi'nde bulunan dünyanın en büyük ikinci kanyonu Valla Kanyonu'na geçen cumartesi 5 arkadaşıyla birlikte giren ve şelale sularına kapılarak kaybolan 15 yıllık profesyonel dağcı 35 yaşındaki Anıl Bakar'ı arama...

Kastamonu'nun Pınarbaşı İlçesi'nde bulunan dünyanın en büyük ikinci kanyonu Valla Kanyonu'na geçen cumartesi 5 arkadaşıyla birlikte giren ve şelale sularına kapılarak kaybolan 15 yıllık profesyonel dağcı 35 yaşındaki Anıl Bakar'ı arama çalışmalarına son verildi. Son olarak sualtı kameralarla arama yapan AKUT ekipleri bundan da sonuç alamayınca 6 günlük arama çalışmalarını sonlandırarak ilçeden ayrıldı.

Yıllarca Türkiye Dağcılık Federasyonu'nda görev yapan Anıl Bakar, son olarak Sakarya'nın Serdivan İlçesi'nde dağ sporları kulübünü kurarak, amatör dağcılara yardımcı oldu. Geçen cumartesi günü 5 arkadaşıyla birlikte Valla Kanyonu'na giren Anıl Bakar şelale sularına kapılıp kaybolurken, mahsur kalan 5 arkadaşı helikopterle kurtarıldı. Boğularak öldüğü düşünülen Anıl Bakar'ın izine, Pazar gününden itibaren arama kurtarma ekiplerinin yaptığı tüm çalışmaya rağmen ulaşılamadı. AKUT ekipleri, 6 gündür sürdürdükleri arama çalışmalarında Bakar ile ilgili herhangi sonuca ulaşamadı. Bu arada arama çalışmalarında su altı kameraları da kullanıldı ancak yine de Anıl Bakar ile ilgili herhangi bir bulguya rastlanmadı.

ARAMA ÇALIŞMALARI SONLANDIRILDI

AKUT'un çalışmaları hakkında bilgi veren Kastamonu Pınarbaşı AK Parti Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, "AKUT bugün su altı kameraları ile son dalışını gerçekleştirdi. Anıl'a ait herhangi bir bulguya rastlanmadı. Çalışmalarını tamamlayan AKUT arama çalışmalarına son vererek ilçemizden ayrıldı" dedi. - Kastamonu / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kastamonu Merkez Serdivan Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title