Haberler

Valinin Sigarayla Mücadelesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Şahin'in röportajı ve sigarayı bıraktırma detayı. Görev yaptığı kentlerde toplumsal sağlığa yönelik projelerle ve obeziteye savaş açmasıyla bilinen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, sigarayla mücadeleye verdiği önemle de tanınıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Şahin'in röportajı ve sigarayı bıraktırma detayı. Görev yaptığı kentlerde toplumsal sağlığa yönelik projelerle ve obeziteye savaş açmasıyla bilinen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, sigarayla mücadeleye verdiği önemle de tanınıyor.Sağlıkla ilgili projeleri kapsamında, asansörlerin 3. kattan sonra çalışması, tek şeker kullanımı, tuzlukları restoran masalarından kaldırtma, kafe ve kahvehanelerde bulaşık makinesi, berberlerde steril alet bulundurma zorunluluğu getirmesiyle gündeme sıkça gelen Vali Şahin, sigara karşıtı mücadelesiyle de öne çıkıyor. Açılışlar sırasında ya da yanından sigara içerek geçen vatandaşlara önce sigaranın zararlarını anlatan Şahin, tiryakilerden de sigarayı bırakma sözü alıyor.Vali Şahin, sigaraya karşı verdiği toplumsal mücadele konusunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, görev yaptığı illerde pek çok vatandaşın sigarayı bırakmasına vesile olduğunu söyledi.Geçen yıl haziran ayında başladığı Edirne Valiliği görevi boyunca yurtiçi ve yurtdışında 161 kişiye sigarayı bıraktırdığını ifade eden Vali Şahin, şunları kaydetti: "Edirne'de göreve başladığımdan bu yana 161 kişiye sigarayı bıraktırdım. Bunlardan 3'ü Moldova Gagavuz Yeri'nde. Sigara içmenin kendilerine yakışmadığını söyledim, onlar da içmemek için söz verdiler. 40-50 senelik sigara tiryakilerine sigarayı bıraktırınca mutlu oluyorum. Bazıları da 'Aman Vali Bey, sigarayı ben bırakamam' deyince onlara yapacak bir şey yok. Önce sigaranın zararlarını anlatıyorum, sonra sigara paketlerini ayaklarının altında çiğnetiyorum."Sigarayla mücadelesinin beğenilmesinin kendisini mutlu ettiğini belirten Vali Şahin, "Bazen 4. Murat'a benzetildiğim oluyor. Giresun Valiliği sırasında böyle benzetmeler oluyordu" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Dursun Ali Şahin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title