Haberler

Valilikten, Karsspor-Serhat Ardahanspor Açıklaması

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2'nci grupta mücadele eden Karsspor ile Serhat Ardahanspor arasında geçen 1 Mart günü Kars Atatürk Stadında oynanan ve ev sahibi takımının 1-0 kazandığı maçta 'küfürlü tezahürat' yapan holigonların belirlenmesi için kars Valiliği soruşturma başlattı.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2'nci grupta mücadele eden Karsspor ile Serhat Ardahanspor arasında geçen 1 Mart günü Kars Atatürk Stadında oynanan ve ev sahibi takımının 1-0 kazandığı maçta 'küfürlü tezahürat' yapan holigonların belirlenmesi için kars Valiliği soruşturma başlattı. Centilmenlik dışı hareket edenler en ağır şekilde cezalandırılacak.

Geçen pazar günü iki komşu kentin takımları arasındaki karşılaşmayı Kars Valisi Günay Özdemir, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Kars Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, Ardahan Belediye Başkanı AK Partili Faruk Köksoy, Ardahan Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Ardahan Emniyet Müdürü Selami Hüner'in seyircilerle birlikte izledi. Kars Valiliği karşılaşmayla ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

OLAY ÇIKARANLAR CEZALANDIRILACAK

"Karsspor'un kazanmasına rağmen ne yazık ki son zamanlarda sporda yer alan şiddet ve kötü tezahüratlar bu maçta da yaşanmış ve hepimizi derinden üzmüştür. Karsspor taraftarı içinde kendini bilmez küçük bir topluluk tarafından yapıldığını değerlendirdiğimiz, Kars'ı ve Karsspor'u sevdiğini zanneden ancak maçlarda sahaya yabancı madde atma ve kötü tezahürat gibi ahlaksızca davranışlarla takımına en büyük zararı veren holiganlar tespit edilmiştir. Bu ahlaksızlığa sebep olan sorumlular hakkında gerek federasyon, gerekse adli ve idari alanda soruşturmalar başlatılmış olup, olaylara sebep olanlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır."

Valilikten kamuoyuna yapılan açıklamanın son bölümünde, "Spor; insanlarla olduğu kadar toplumlarla da diyalog kurmayı sağlayan, kentleri, ülkeleri, birbirine yakınlaştıran, kaynaştıran, insanlar arasında kardeşliği, dostluğu, barışı, hoşgörüyü sağlayan bir olgudur. Maçlarda kötü tezahürata yer verilmemeli, herkes maçlara ailesiyle, çocuğuyla gelip karşılaşmaları izleyebilmeli, takımını gerçekten destekleyen, motive eden güzel tezahüratlar yapılmalı, amaç eğlenmek, beraber olmak, kaynaşmak olmalıdır" denildi. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ardahan Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title