Haberler

Valilik Gözaltı Sayılarını Açıkladı

Güncelleme:

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, il genelinde seçim günü aranan şahıslar üzerinde yaptığı çalışmada 50 üzerinde kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, il genelinde seçim günü aranan şahıslar üzerinde yaptığı çalışmada 50 üzerinde kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Vali Savaş ayrıca, seçim günü gözaltına alınan şahısların seçme haklarının engellenmediğini belirterek, şahısların oy kullanmalarının ardından emniyet görevlileri tarafından yakalandığını dile getirdi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş il genelindeki seçimi değerlendirerek seçim günü gözaltına alınan kişileri açıkladı. Manisa'daki seçimi değerlendiren Vali Savaş, şöyle konuştu: "Vatandaşımızın özgür olarak seçim haklarını kullanmaları yönüyle daha sonra seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ve ilçe seçim kurullarına ulaştırılması yönüyle değerlendirdiğimizde sorunsuz bir süreç yaşadık. Basına yansıyan hem ülke genelinde hem de Manisa'da sandıkların teslim sürelerinin sayım sonuçlarının alınmasının uzun sürmesi hususundaki konu, değerlendirmeyi geçersiz kılan bir şey değil. Sağlıklı sonuçların alınması ve yetkili kurullara teslimi noktasında bu işin hassasiyetle yürütülmesi sonucunda bir uzun sürme olarak değerlendiriyorum. Seçme hakkının kullanılması daha sonra bunun değerlendirerek yetkili kurullara iletilmesi süreci içinde bizim yaşadığımız kayda değer herhangi bir sıkıntı olmamıştır. Vatandaşımıza gerek katılım yönüyle gerek bu süreçte davranışlarında hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyorum. Sandık kurulu başkanlarının belirlenmesi gerekli eğitim verilmesi nasıl bir yönetim tarzıyla ilçe seçiminin olması, kurullarımızın takdiriyle yürümüş bir süreçtir."

Vali Savaş, seçim gününde aranan şahıslar hakkında şunları kaydetti: "İl genelinde 50 üzerinde aranan kişi yakalandı. Tabi bu seçme hakkının engellenmesi olarak yorumlanamaz. Aranan kişiler, oy kullanması engellenerek yakalanmadı. Oy kullandıktan sonra gözaltına alındılar." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdurrahman Savaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title