Haberler

Valiler Çadır Kent'te incelemelerde bulundu -

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin koordinasyonuyla görevlendirilen Vali Veysel Dalmaz ve Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz Nusaybin'de yapılan çadır kentte incelemelerde bulundu.

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin koordinasyonuyla görevlendirilen Vali Veysel Dalmaz ve Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz Nusaybin'de yapılan çadır kentte incelemelerde bulundu.

Akçatar Köyü mevkisinde yapılan çadır kente gelen Vali Dalmaz ve Vali Cengiz, Nusaybin Kaymakamı Abdulhalim Can, Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Köse, Emniyet Müdür Vekili Hüseyin Cavit Ak, Türk Kızılayı ve AFAD yetkilileri tarafından karşılandı.

Çadır kent alanında incelemelerde bulunan Vali Dalmaz, alan hakkında Mardin Valisi Cengiz ve Nusaybin Kaymakamı Can'dan bilgi aldı. İncelemelerden sonra açıklama yapan Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Suriye'nin içerisinde bulunduğu durumun herkesçe malum olduğunu söyledi.

Suriyeliler için Türkiye'de birçok barınma merkezi olduğunu belirten Vali Cengiz: "Yeni bir barınma merkezi de Nusaybin ilçemizde yapıldı. Şu anda Midyat'ta 3 bin kişiyi geçici olarak misafir ettiğimiz barınma merkezimiz mevcut. Buranın yaklaşık kapasitesi 15 - 20 bin kişilik düşünülüyor. Şu anda misafir kabul etmeye kısmen hazırız. Bir hafta on gün içerisinde misafirlerin gelmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ise Nusaybin'deki çadır kentin diğer barınma alanlarından farklı olacağını belirterek her çadırda 6 ya da 8 ailenin kalacağı bölmelere ayrılarak dizayn edildiğini söyledi.

Türkiye'nin Suriyeli misafirlerini ağırladığını, her türlü imkanı onlara seferber ettiğini ve hiçbir sıkıntı yaşanmadığını kaydeden Vali Dalmaz şöyle konuştu:

"Diğer komşu ülkelere bakacak olursak belirli bir alan tahsis edip o alanda hiçbir çalışma yapmadan, 'kalırsanız burada kalın kalmasanız kalmayın' der gibi bir havada Suriyeliler karşılanıyor. Ama Türkiye öyle değil. Kendi insanına nasıl davranacaksa Suriyeli misafirlerine de aynı şekilde davranıyor. Valilerimiz, AFAD ve Türk Kızılayı ekiplerimiz başta olmak üzere tüm arkadaşlarımız Türk misafirperverliğine yakışan bir misafirperverlikle gayret gösteriyor. Bu insani yardım anlamında Türkiye bir destan yazıyor. Suriye ile çok ileriye dayanan gönül, yakınlık ve ailevi bağlarımız var. Bu yardımları boynumuzun borcu olarak görüyoruz."

incelemeler

mardin valisi Ahmet Cengiz in açıklaması

koordinatör vali veysel dalmaz ın açıklaması

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Dalmaz Ahmet Cengiz Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title