Haberler

Vali Yurdakul'dan Mavi Renkli Türk Bayrağı Baskılı Tişörte Tepki

BİTLİS (İHA) – Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, cumhuriyetin 90'ıncı yıldönümü kutlamaları esnasında ödül alacak olanların üzerlerinde mavi renkli Türk bayrağı baskılı tişört olmasına tepki göstererek, "Mavi bayrak mı olur? Bayrak dediğin kırmızı"...

BİTLİS (İHA) – Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, cumhuriyetin 90'ıncı yıldönümü kutlamaları esnasında ödül alacak olanların üzerlerinde mavi renkli Türk bayrağı baskılı tişört olmasına tepki göstererek, "Mavi bayrak mı olur? Bayrak dediğin kırmızı olur" dedi.

Bugün sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan 29 Ekim programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Vali Yurdakul, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ve Garnizon Komutanı Albay Ahmet Şen, törene katılanların bayramlarını kutladı. Kutlamaların ardında günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Yurdakul, cumhuriyetin 100. yıl hedeflerine ulaşmak için durmaksızın çalıştıklarını belirterek, "Bitlis olarak biz de bu hedefe koşarken, bu koşturmanın ve koronun içinde en gür seda ve yüksek bir sesle yer almak istiyoruz. Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllara geri dönünce, içinde yaşadığımız mahrumiyetler, maruz kaldığımız tehlikeler, bugün izah ve ikna edemeyeceğimiz kadar gerçekten büyük ve derindi. Ancak bugün 90'ıncı yılını kutladığımız cumhuriyetimiz, demokrasiyi büyük ölçüde yerleştirmiş, kendi seçtiklerini iktidar yapmış, kendi vatandaşına hizmet üreten ve kendi vatandaşının hayat standardını yükseltecek bir çaba içine giren hükümetleri ile bürokratları ile seçilmişleri ve atanmışları ile yeni yüzyıl hedeflerine durmadan devam ediyor. Bizler Bitlis olarak bu noktada çok büyük sorumluluk ve yükümlülüklerle karşı karşıyayız. Her zaman vatanın bölünmez bütünlüğü ve birliği, ay yıldızlı al bayrağın yanında olmuş Bitlis halkı, bugün de bu demokrasi ve cumhuriyet mücadelesinde devleti ile milleti ile yöneticileri ile atanmışları ve seçilmişleri ile kısacası toplum kesiminin tamamı ile ortak hedefe hep birlikte gidiyor. Özellikle bu yürüyüşte gençlerimiz ve öğrencilerimiz bizim geleceğimizin teminatıdır. Çünkü gençler en büyük ümidimiz ve hayalimizdirler. Onlara yaptığımız yatırım, onlarda gördüğümüz bilinçlenme ve farkındalık; Bitlis'in ve ülkenin en büyük teminatıdır. Ama bu bize yetmiyor. Daha zengin, daha demokratik, daha özgürlükçü ve insan haklarına daha fazla saygılı, kişi başına gelirini ve gelişimini gerçekleştirmiş bir Bitlis ve gençliği yeni yüzyıllarda çok daha büyük ve önemli fonksiyonları ifade edecektir. Biz bugün itibariyle onun gurur ve itibarını yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Bitlis'in bölgede rol model olacağını belirten Yurdakul, "Bölgemize rol model olabilmemiz için proje ve kalkınma diyoruz. Gerçekten 100. yıla geldiğimizde kişi başına geliri 50 bin dolarlara yaklaşmış, ihracatı 1 milyar doları bulmuş AR-GE'de, gelişmede, teknolojide ve kalkınmada özellikle Avrupa Birliği ve Amerika ortalamasına gelmiş bir ülke elbette bizim gururumuz, elbette bizim övünç kaynağımız olacaktır. Bu arada bu kalkınma hamleleri de bize düşmanlık eden, bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyen ve bu ülkeyi işgal toprağı haline getirmek isteyenlerin de korkulu rüyası olacaktır. Türkiye bir doğum süreci geçiriyor. Bütün doğumlar sancılıdır. O sancıları zaman zaman hissediyoruz. Ama her şeye rağmen Türkiye yüzyıl hedeflerinden vazgeçmeyecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okunurken, Dideban İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu.

Ardından hafta boyunca çeşitli etkinliklerde dereceye girenlere Vali, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı tarafından ödülleri verildi. Ödül töreninde öğrencilerin üzerinde mavi renkli Türk bayrağı baskılı tişört olmasına tepki gösteren Vali Yurdakul, "Mavi bayrak mı olur? Bayrak dediğin kırmızı olur" dedi.

Düzenlenen programa Vali Veysel Yurdakul'un yanı sıra kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Yurdakul Fehmi Alaydın 29 Ekim Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title