Haberler

Vali Ve Emniyet Müdürü Değişti

İstanbul Valisi Güler Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'na Atandı, Emniyet Müdürü Çapkın Iğdır'a Vali Olarak Gidecek.

Muammer Güler Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'na atandı, Çapkın Iğdır'a vali olarak gidecek, İstanbul'a yine müdür olarak dönecek.

Bir süredir beklenen Valiler Kararnamesi cumhurbaşkanlığına gönderildi. Köşk'ün onayına sunulan kararnamede en önemli isim Muammer Güler oldu. Edinilen bilgiye göre uzun süredir beklenen Valiler Kararnamesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunuldu. 14 il ve 1 müsteşarlığı kapsadığı öğrenilen kararnamede en dikkat çekici isim ise geçtiğimiz günlerde kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na İstanbul Valisi Muammer Güler'in atanması oldu. Buna göre yeni İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu oldu. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise Iğdır Valiliği'ne atandı. Ankara Valiliği'ne atanan isimse Alaattin Yüksel oldu. Ankara Valisi Kemal Önal da merkeze alındı.

ÇAPKIN İSTANBUL'A YİNE MÜDÜR OLARAK DÖNECEK

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın yaş haddinden emekli olması, "Valilik" atamasıyla aşıldı. Emniyet müdürlerinin emeklilik yaşının 60 olması nedeniyle 59 yaşında olan Hüseyin Çapkın'ın yaş haddinden emekliliğine bir yıl kalmıştı. Çapkın'ın, İstanbul'da görev süresini uzatmak için formül, valilik atamasıyla bulundu. Buna göre Çapkın, kararname ile Iğdır Valiliği'ne atanacak, çok kısa bir süre sonra yeniden İstanbul'daki görevine dönecek. Böylece Çapkın, valilerin emekli yaş haddi olan 65 yaşına kadar İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini vali kadrosu ile yürütebilecek.

"DEVLETİMİN BANA BİR TEVECCÜHÜ"

İstanbul Valisi Muammer Güler, bundan sonra bilgi, birikim ve tecrübesini yeni kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görev alanına kaydıracağını bildirerek, ''Bu teşkilatın başına benim getirilmiş olmamı, devletimin bana bir teveccühü olarak değerlendiriyorum'' dedi.

Güler, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına atanmasına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararnamenin bugün Başbakanlıkta olduğunu bildiğini belirterek, ''Demek ki imzalar tamamlanmış, Köşk'e, Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirine sunulmuştur'' diye konuştu.

İstanbul'da görev yapmış olmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade eden Güler, ''Benim için, ailem için çok önemli bir onurdur, meslek yaşantımda 7,5 yıla yakın bir süre. Son 50 yılın en uzun süreli görev yapan valilerinden birisi olmak benim için büyük bir onur'' dedi.

Güler, İstanbul'da önemli bir dönemde çalıştığına inandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Elbette artık bundan sonra bilgi ve birikimimizi, tecrübemizi, yeni kurulan Müsteşarlığın görev alanına kaydıracağız. O da devlet için son derece önemli bir teşkilatlanmadır. Yani Türkiye yeni bir yapılanma içine girdi. Terörle mücadele stratejisinin geliştirilmesi, özellikle ilgili kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması, istihbaratın değerlendirilmesi, analizleri ve özellikle kurumlar arası işbirliği anlamında çok özel bir teşkilatlanmaya gidildi. Bu teşkilatın başına benim getirilmiş olmamı, devletimin bana bir teveccühü olarak değerlendiriyorum. Memuriyet hayatımın sonunda da böyle bir görevi, devletim için elimden gelen bütün gayreti göstererek yapmaya çalışacağım.''

YENİ VALİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU

Valiler kararnamesi imzaya açıldı. İstanbul Valisi Muammer Güler'in yerine Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun atanması kararlaştırıldı.

HÜSEYİN AVNİ MUTLU KİMDİR?

1956 Rize Fındıklı doğumlu olup, evli ve 2 çocuk babası olan Mutlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra göreve 1985 yılında Kocaeli Kaymakam Adayı olarak başladı. 1994 yıllarında Şırnak-Silopi İlçe Kaymakamı, 1994-1995 yıllarında Şırnak Vali Yardımcılığı, 1995-1997 yıllarında Şırnak-Silopi'de Habur Kara Hudut Sınır Kapısı'nda Mülki İdare Amirliği görevinde bulunduktan sonra 5 yıl süreyle Çanakkale Vali yardımcılığı görevinde bulundu. 2003 -.2005 tarihleri arasında ise, İstanbul-Bağcılar Kaymakamı olarak görev yaptı. Mutlu, 18 Temmuz 2005 tarih ve 2005/9143 sayılı kararname ile Siirt Valiliği görevine atandı.

Mutlu son olarak Diyarbakır Valisi Efkan Ala'nın Başbakanlık Müsteşarlığı'na getirilmesiyle boşalan Diyarbakır Valiliği'ne Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu getirilmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title