Haberler

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'e Bandodan Sürpriz Veda Konseri

Güncelleme:

Gaflarıyla Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yaş haddinden emekli oluyor. Şahin'e Edirne Belediye Bandosu, sürpriz veda konseri verdi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'e sürpriz veda konseri verdi. Bando üyeleri, valilik bahçesinde Şahin'in makam odasının karşısındaki alana dizilerek Plevne Marşı'nı çalmaya başladı. Bu sırada dışarıdan gelen müzik sesine bakmak için odasının balkonuna çıkan Vali Şahin, bando üyelerini "Beni duygulandırdınız" diyerek selamladı.

"BİZ BATI VE DOĞU'YU BİRLEŞTİRİYORUZ"

Daha sonra kendisini ziyarete gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'la valilik bahçesine inen Şahin, bandonun çaldığı Selimiye Marşı'nı dinledikten sonra bando üyelerini tebrik etti.Şahin, veda konserinin kendisi için güzel bir sürpriz olduğunu ifade ederek, "İşte burada Batı usulü bir bando, bir de 'Doğu usulü olsun, mehter olsun' dedik. Mehter, Selçuklu'dan kalma bir kültürdür, Batıcılık hareketleriyle bir dönem kaldırılmıştır. Biz Batı ve Doğu'yu birleştiriyoruz. İkisi de bizim kültürümüzdür. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.Vali Şahin, Belediye Başkanı Gürkan ve bando üyeleri anı fotoğrafı çektirdi.

ÇOK KONUŞULAN DURSUN ALİ ŞAHİN GAFLARI

1. Etek boyu meselesi

Sene 2011, Dursun Ali Şahin Türkiye gündemine ilk sarsıcı olayıyla giriş yapıyor ve kız öğrencilerin törenlerde giymesi gereken etek boyuyla ilgili bir genelge yayınlıyor.

2. "Zenci" olayı

Dursun Ali Şahin, söz konusu törenlerde kafasına takılan etek boyu meselesiyle ilgilenemeden başka bir skandalın içerisinde kendisini buldu. 23 Nisan törenlerinde bayrak ve flamaların önündeki gruba yaklaştığı sırada olanlar oldu. Yüzü siyaha boyanmış Afrikalı bir çocuğu temsil eden 19 Eylül İlköğretim Okulu öğrencisi Atakan Zıpçık'ı fark eden Vali Şahin, korumaları aracılığıyla öğretmenlerden çocuğun yüzünün yıkanmasını istedi. Bir öğretmenle lavaboya giden öğrenci, yüzü yıkandıktan sonra sahaya döndü. Vali Şahin ise, "Uygun görmediğim için talimat verdim. 'Irkçılık' olarak değerlendirilir diye endişe ettim. Orada yaşayanlar sadece siyah da değil. 'Zenci' demeye bile çekiniyorum" dedi.

3. Parasını vereyim dedi ama...

Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin Tıp Fakültesi ile ortak çalışma protokolünü imza töreni öncesinde konuşan Vali Dursun Ali Şahin, Giresun'da yaşanan olumsuz olayların ulusal basına taşınmamasını istedi. Vali Dursun Ali Şahin, "Giresun'u kötüleyen şeyleri yazmayın. Giresun'un aleyhine olan şeyleri ulusal basına taşımayın. Bu içimizde kalır. Kol kırılır, yen içinde kalır. 'Cenazeyi derme çatma teleferikle karşıya geçirdiler' diye haber yaptınız. İyi mi oldu? Belki sen oradan 3-4 puan ya da 400-500 lira aldın. Ben vereyim sana o parayı, yazmasan. Giresun'u Türkiye 'ye olumsuz yansıtmasan" dedi. Dedi ama bu sırada canlı yayındaydı! Bütün sözlerini duymayan kalmadı...

4. 19 Mayıs polemiği

Şahin'in kariyeri boyunca törenlerle hep bir problemi oldu desek yeridir. Sene yine 2011 Yalova Valisi olduğu dönemde Dursun Ali Şahin 19 Mayıs törenlerinde yapılan gösterilerin kaldırılmasını önerdi: "Bu dönemler artık geçti. Çocukları robot gibi kullanmak hoş değil." dedi.

5. Obeziteye karşı topyekün savaş!

Vali Şahin, bir ilginç hamlesini de 2014'te Edirne valisiyken yaptı. Asansör, tuz ve şekeri yasaklayan Şahin durumu şöyle açıkladı; "Obeziteyle mücadele konusunda, biz de Edirne Valiliği olarak sağ olsun Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan arkadaşlarımız bu projeyi bana getirdiklerinde son derece memnun kaldım. Türkiye'ye örnek olacak bir projedir. Bundan böyle gerek kamu gerekse de özel sektördeki bütün asansörlerin ilk üç durağı iptal edilecek. Bu projede de özellikle ciğercilerde hafif bir gevşeklik görüyorum. Biz tuzu tamamen yasaklamış değiliz. Tuzu sofralardan, masalar üzerinden kaldırdık. Talep edildiği o tuzluk yine masalara verilebiliyor. Şeker de aynıdır. Bir şeker, ikinci şeker talep edildiğin de yine verilecektir."

6. Süt meselesi

Sene 2015, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Okul Sütü Programı için Şükrüpaşa İlkokulu'na gitti. 1'inci sınıfı ziyaret eden Şahin, öğrencilerin ayağa kalkmaması üzerine, "Bir büyük içeri girdiğinde ayağa kalkılması gerektiğini, Türk örfü bunu gerektirir" dedi. "Süt içerseniz güzelleşirsiniz" diyen Şahin "Çocuklukta süt içilirse Allah sonuna kadar güzel götürür" nasihatinde bulundu. Ardından tahtaya, Osmanlı Türkçesi ile "Sağlık için süt için, Dursun Ali Şahin" yazdı.

7. Giresunspor da Şahin'e emanet...

Sene 2012, Giresunspor'la ilgili bir açıklamada bulunuyor Dursun Ali Şahin; "Geçenlerde bir canlı yayındaydım. Yine haberim yoktu. Giresunspor'un başkanıyla oturuyorum. Yedek oyuncu yoktu. Kendim uğraştım, yedek oyuncu getirttim. Sağolsun kulüp de uğraştı getirdi. 12 yedek oyuncu geldi. Kerata, 'o adam' diye söylemiştim. Tutuyor yine eski oyuncuları oynatıyor. Peki getirdiğimiz oyuncular nerede? Oturuyor. Kulübede değil. Kulübede olsa yine iyi. Seyirci mahallinde maç seyrediyor. Ey benim güzel allahım. Gel de kızma şimdi." Bu açıklamalardan sonra takımın teknik patronu Bahri Kaya istifa etti...
8. Romanlardan mehter takımı kurma hevesi

Nisan 2015, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin kentteki Romanlara 'mehter takımı olun' talimatı verdi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in talimatıyla Romanlardan oluşturulan mehter takımı, solfej ve nota derslerine başladı.Mehter takımı üyeleri, Tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda nota eğitim alıyor.

9. Göçük altından "aklama" meselesi

Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Yapıldak köyü yakınlarında yapımı süren Hamzadere sulama barajı inşaatında meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi Veli Gök'ün cansız bedenine yaklaşık 17 saat sonra ulaşıldı. Vali Dursun Ali Şahin şu açıklamayı yaptı; "Yani şirketin burada bir vebali yok. DSİ'nin bir sorumluluğu yok. Ama bu göçüktür, oluyor nedense. Demek ki iyi tedbir de alınmamış olabilir. Ben bilemiyorum. Daha rapor henüz gelmeden konuşmak doğru olmaz"

10. Android gafı!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, öğrencilere Android yazılımı tablet bilgisayar dağıttığı törende, bu firmanın yerine en dişli rakiplerinden olan Microsoft'u şöyle övdü; "Yani Microsoft dedikleri o yazılım başlı başına bir olay. İşte o yazılımın ilk kurucusu 10 yıla yakın süre Dünya'nın en zengini olmuş. Bill Gates bu yazılımı geliştirmiş. Bunlar hep zekânın çalıştırılmasıyla üretilen bir şey."

11. Sigarayı bırakma pazarlığı

Her fırsatta sigara içenlere sigarayı bıraktırmaya çalışan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, bu kez de Edirne'nin Keşan ilçesinde AK Parti İl Genel Meclisi Hüseyin Boyalık'la sigara bırakma pazarlığına girişti. "3 köyün yolunu yapın ben de bir daha sigara içmeyeceğim." diyen Boyalık'a Şahin "Yol kolay iş..." dedi.

12. Yalak mühim mesele...

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 13 köyde büyük ve küçükbaş hayvanların su içmesi için yalak (Svat) yaptırdı. 'Ben hayvanları çok seviyorum' diyen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, hayvanların su içmesi için meraya yapılan yalağın açılışını yaptı.

13. Komutana altın

Son olarak Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ile Jandarma Alay Komutanı Albay Kumuran Ersan'ı, sınırı aşmak için gelen Suriyelilerin geri gönderilmesindeki başarılı çalışmaları nedeniyle tam altın takarak ödüllendirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Dursun Ali Şahin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

akıncı:

yaşı dolmasa ölene kadar akp yalakalığı yapardı yani. gözün aydın edirnem. kurtulmuşşun

22
6
yanıtYanıtla
t.c..:

emekli ikramiyesi 1 ton kum olsun. . . afiyetle yesin. . :)

20
4
yanıtYanıtla
çocukların geleceğini yemesinler:

ne emeklisi tayyip böyle yalakayı nerden bulacak. meclise de girer. daha buna ödeyeceğimiz çok maaş var. çok çalışmamız lazım çook

14
3
yanıtYanıtla
kral izmirli:

akpnin valisi diyen elaman sen bi halt bilmiyosun aslanım. at gözlüklertini çıkartın artık.

2
13
yanıtYanıtla
izmirli kral:

on numara bir valiydi benim gözümde. verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederim

1
12
yanıtYanıtla
HAMZA ÜLKÜCÜ:

AKPDEN ÖNEMLİ MAKAMLARA GELİR AKPNİN VALİSİ

10
3
yanıtYanıtla
ergun...:

balkanlardan artık soguk hava dalgası gelmiyecek. . :)

6
0
yanıtYanıtla
valiymiş!:

en son vali olacak adamdır o iyi bilirim onu allah müstehakını versin. . .

4
0
yanıtYanıtla
metin-x:

Atatürk bayramlarini yasaklayan vatan haini bu vali degilmiydi. . . . . keske görevi birakmasaydi. . . . yakinda tüm AKPlileri Bando esliginde Silivriye gönderecegiz zaten. . . acele etmeseydi biraz daha görevde kalsaydi hep birlikte gitseydi bari hehehehee

1
2
yanıtYanıtla
Dogrucu:

bunu kim vali yaptı lan?

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title