Haberler

Vali Mutlu, Rıfat Ilgaz'ı "Bilsem Ki" Şiiriyle Andı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, vefatının 21’inci yılında ünlü yazar ve şair Rıfat Ilgaz’ı andı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, vefatının 21'inci yılında ünlü yazar ve şair Rıfat Ilgaz'ı andı. Paylaştığı videoyla bir anma mesajı yayınlayan Vali Mutlu, Ilgaz'ın "Bilsem ki" şiirini okudu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ünlü şair ve yazar Rıfat Ilgaz'ın 21'inci ölüm yıl dönümü nedeniyle videolu bir anma mesajı yayınladı. Twitter hesabından videoyu paylaşan Vali Mutlu, Rıfat Ilgaz'ın Türk Edebiyatı'nda önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Vali Mutlu, "Binlerce öykü şiir, roman, öykü, anı, makale; 60'tan fazla kitap…Bugün Türk edebiyat tarihinin usta kalemlerinden rahmetli Rıfat Ilgaz'ın vefat yıl dönümü. Hayatın içinden öyküleriyle Rıfat Ilgaz sadece bir mizah ustası değil, aynı zamanda toplumun dertlerini de dile getiren duyarlı bir sanatçıydı" diye konuştu.

Rıfat Ilgaz'ın kaleme aldığı Hababam Sınıfı'nın toplumun bütün kesimlerince beğenildiğini ifade eden Vali Mutlu, daha sonra Rıfat Ilgaz'ın 1953 yılında kaleme aldığı "Bilsem ki" isimli şiirini okuyarak, ünlü yazarı andı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Rıfat Ilgaz İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title