Haberler

Vali Mutlu, Kobider'i Ziyaret Etti

İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu: ''KOBİ'leri güçlendirmek aslında ülkenin üretim gücünü güçlendirmek anlamına geliyor''

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "KOBİ'leri güçlendirmek aslında ülkenin üretim gücünü güçlendirmek anlamına geliyor" dedi.

Mutlu, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç'i ziyaret etti.

KOBİDER'in Çağlayan'daki merkezine gelişinde Özgenç ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Mutlu, burada yaptığı konuşmada, sanayi üretiminin sadece büyük işletmelerde yapılmadığını, KOBİ'lerin sanayi üretimi içerisinde önemli bir yer tuttuğunu, dünyada da böyle olduğunu söyledi.

Ülkelerin asıl üretim gücünün bu tür işletmelere dayandığını kaydeden Mutlu, KOBİ'leri güçlü ülkelerin, sanayi bakımından da daha güçlü olduklarını bildirdi.

KOBİ'lerin teknoloji ve yönetim bakımından güçlendirilerek daha nitelikli hale getirilmesinin önemine değinen Mutlu, "KOBİ'leri güçlendirmek aslında ülkenin üretim gücünü güçlendirmek anlamına geliyor. Bu bakımdan KOBİ'lerimizi çok özel olarak takip etmek, onların dertlerini, sorunlarını yakinen izlemek, taleplerini bu konuda iyi değerlendirmek ve iyi işbirliği yapmak gerekiyor" diye konuştu.

Küçük, orta, büyük olsun üreten herkese şükranlarını sunduğunu dile getiren Mutlu, şunları kaydetti:

"Üreten ülke için üretiyor, geleceğimiz için üretiyor. Dolayısıyla ülkemizin asıl gücünün üretimden geçtiğini biliyoruz. Her kim ki hangi tür işletmede olursa olsun, bu ülkenin gücüne güç katan bir üretimin içinde olursa onun devlet, hükümet, yönetici ve sivil toplum olarak yanındayız. Bu vesileyle ülkemizin gerçek üreticileri olan KOBİ'lerin değerli yöneticilerine de bol bereketli üretimler ve kazançlar diliyoruz."

Mutlu, sorunların çözümü için de birlikte çalışılması gerektiğini ifade ederek, KOBİ'lere desteğin süreceğini vurguladı.

Özgenç de ziyaretin kendilerini onurlandırdığını belirterek, KOBİ'lere olan ilgisinden dolayı Mutlu'ya teşekkür etti. KOBİ'lerin Türkiye'de yeni aktif hale geldiğini kaydeden Özgenç, "Devletimizin, devlet büyüklerimizin KOBİ'lerin yanında olduğunu görmek tabi ki bizlere gurur veriyor, şevkimizi artırıyor" dedi.

Özgenç, ziyaret anısına Vali Mutlu'ya plaket takdim etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Nurettin Özgenç Hüseyin Mutlu İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title