Haberler

Hatay Valisi Lekesiz, Suriyelilerle Bayramlaştı

Güncelleme:

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Kurban Bayramı dolayısıyla Altınöüzü ilçesindeki Tekel Konaklama Tesisi'nde barınan Suriyelileri ziyaret etti.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Kurban Bayramı dolayısıyla Altınöüzü ilçesindeki TEKEL Konaklama Tesisi'nde barınan Suriyelileri ziyaret etti.

Lekesiz, ilk olarak kampta çocuklar için açılan kursları ziyaret ederek çalışmaları inceledi. Daha sonra Türkçe, İngilizce ve Arapça şarkılar söyleyerek gitar çalan çocukların yanına geçen Vali Lekesiz, söylenen şarkıları dinledi ve çocukları tebrik etti.

Hediye verdiği çocukların bayramlarını kutlayan Lekesiz, Suriye'deki savaşın bitmesi temennisinde bulundu. Kamptaki Suriyelilerle biraraya gelen Lekesiz, bayramın sevinç, coşku günü olduğunu, dargınlıkların, küskünlüklerin unutulduğu gün olduğunu söyledi.

Bir başka ülkede yaşamanın kolay olmadığını ifade eden Lekesiz, şunları kaydetti:

"Biz ne kadar sizi 'evinizdeymiş' gibi hissettirmeye çalışsak da yurdunuzdan evinizden uzakta olmak ve bunun iç karışıklıktan dolayı yaşanması kolay değil. 'Bayram coşkusunu, sevincini yaşayabilmeniz ve kendinizi evinizde gibi hissedebilesiniz' diye buradayız. İnşallah kan duracak, şiddet sona erecek ve temminimiz odur ki önümüzdeki ilk bayramı memleketinizde, evinizde kutlayacaksınız, bizler de sizlere misafir olacağız."

Ziyarete, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş ile bazı kurum müdürleri eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Celalettin Lekesiz Celalettin Lekesiz Kurban Bayramı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title