Haberler

Vali Kıraç Hazro İlçesini Ziyaret Etti

Güncelleme:

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç Hazro İlçesini ziyaret etti.

Vali Kıraç'a Hazro ilçesine gerçekleştirdiği ziyarette Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Komutanı Hilmi Atabay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Akyol ile bazı kurum müdürleri eşlik etti.

Hazro Hükümet konağına girişte ilçede görevli kurum amirleri, köy muhtarları ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Kıraç. Daha sonra kaymakamlık makamına geçerek, Hazro Kaymakamı Ahmet Özay'dan ilçede yürütülen projeler ve ilçenin genel durumu hakkında bir brifing aldı.

Brifing sonrası Vali Kıraç ilçede yürütülen kamu hizmetleri, KÖYDES Proje kapsamında yapılan köy yollarının asfalt ve stabilize yol yapım işi, sondaj yapım işi, ilçenin tarihi yapıları ve buralarda yürütülen restorasyon çalışmaları, Sodes kapsamında yürütülen proje ve faaliyetler, yapımı sürmekte olan Kalekol inşaatları, İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmetine kazandırılan MOBESA sistemi, köylere götürülen içme suyu ve kanalizasyon hizmetleri, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesi Çalışmaları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan yardımlar, Eğitim ve Sağlık altyapıları ve personel durumları ile bundan sonra ilçeye ve köylerine yapılması planlanan hizmetleri değerlendirdi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Hazro Belediye Başkanı Fethullah Mehmetoğlu'nu ziyaret eden Vali Kıraç vatandaşların isteği üzerine ilçe meydanında çay içerek sohbet etti.

Vali Kıraç: Suyumuzla, toprağımızla, insanımızla, bereketimizle ve gönül zenginliğimiz ile şimdiye kadar olduğu gibi şimdide insanlığa hizmet etmeye devam edeceğiz.

Vali Kıraç muhtarlarla ve vatandaşlarla yaptığı sohbette Diyarbakır'ın hem maddi hem de manevi anlamda ülkemizin ve coğrafyanın çok güçlü bir parçası olduğunu belirterek " Diyarbakır su kaynakları ve yeraltı kaynakları itibari ile zengin bir bölgedir. Tarihte belirtilen bereketli hilal olarak belirtilen bölgede oluşmuş bir coğrafyadır. İnsanoğlu var olduğu sürece bu bölge tarım ambarı olarak insanlığın ihtiyacını karşılamıştır. Buğdayın ana vatanı Diyarbakır'dır. Bizler suyumuzla, toprağımızla, insanımızla, bereketimizle ve gönül zenginliğimiz ile şimdiye kadar olduğu gibi şimdide insanlığa hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Cahit Kıraç Cahit Kıraç Diyarbakır Hazro Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title