Haberler

Vali Kıraç Çınar İlçesini Ziyaret Etti

Güncelleme:

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç Çınar, ilçesini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında kaymakamdan bilgi alarak ilçe Belediye Başkanını ziyaret etti.

Ziyarette Sayın Vali Mustafa Cahit Kıraç'a, Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Komutanı Hilmi Atabay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Akyol ile bazı kurum müdürleri eşlik etti.

Çınar İlçesini ziyaret eden Vali Kıraç, Kaymakamlık Binası önünde muhtarlar ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Daha sonra kaymakamlık makamına geçen Vali Kıraç'a burada Çınar Kaymakam vekili Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır tarafından ilçede yürütülen projeler ve ilçenin genel durumu hakkında bir brifing sunuldu.

Brifing sonrasında Vali Kıraç Çınar ilçesinde KÖYDES projesi ile köylerde içme suyu depoları ve hatlarını, Çınar ilçesindeki okur-yazarlık oranını, Okul Öncesinde, İlköğretimde ve Orta Öğretimde Okullaşma Oranını, sağlık alanında yürütülen projeleri değerlendirmeye aldı. Vali Kıraç, Eğitim alt yapı ve okullaşma oranının arttırılması için gerekli çalışmaların yeni eğitim–öğretim sezonuna kadar bitirilmesi gerektiğini ifade etti.

Tarım alanında Kırsal kalkınma, Diyarbakır-Siirt-Batman Kırsal Kalkınma Projesi ve GAP Eylem Planı yatımlarını inceleyen Vali Kıraç, Aile Destek Merkezi bünyesinde Aşçılık, Kuaförlük, Deri İşlemeciliği, Kurdele Nakış, Takı Tasarım, Makine Nakış olmak üzere vatandaşın hizmetine sunulan kursları değerlendirdi.

Vali Kıraç: Susuz bir yaşam olmaz

Ayrıca 2013 yılı KÖYDES ve İl Özel İdaresinin kaynakları ile köylere yapılacak içme suyu ve yol projeleri üzerinde hassasiyetle duran ve susuz bir yaşamın olmayacağını dile getiren Vali Kıraç devam eden içme suyu ve köy yolu çalışmalarının en kısa zamanda bitirilmesi talimatını verdi.

Vali Kıraç akabinde Çınar Belediye Başkanı Ahmet Cengiz'i ziyaret ederek ardından Bismil İlçesine hareket etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Cahit Kıraç Cahit Kıraç Diyarbakır Bismil Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title