Haberler

Vali ile Belediye Başkan Vekili Arasında Tören Alanındaki Gerginlik

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz: ''Şimdiye kadar gerek uygulamaları gerekse söylemleriyle her fırsatta Adana Büyükşehir Belediyesini hedef alan Adana Valisi, bayrak dağıtımı g...

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni sırasında Vali Hüseyin Avni Coş'la yaşadığı gerginliğin ardından yazılı açıklamada bulundu.

Aldırmaz, açıklamasında Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yılı kutlamaları kapsamında ay-yıldızlı rozetleri tören alanında bulunan protokole ve vatandaşlara dağıtmak istediklerini belirtti.

Vali Coş'un bu uygulamayı engellemeye çalıştığını ileri süren Aldırmaz şunları kaydetti:

"Şimdiye kadar gerek uygulamaları gerekse söylemleriyle her fırsatta Adana Büyükşehir Belediyesini hedef alan Adana Valisi, bayrak dağıtımı gibi tüm mülahazaların üzerinde ulvi bir gaye taşıyan bu girişimimizi engellemek istemiş, birlik ve beraberliğimizin zirvesini yaşadığımız bu güzel günü gölgelemiştir. Bu topraklarda bayrak en geçerli ve muteber simgedir. Hangi ırktan, dinden, mezhepten olursa olsun, tüm yurttaşlarımızın gönlünde bayrağımızın ayrı bir yeri vardır. Ay-yıldızlı bayrağımız, Cumhuriyet'in simgesi, bağımsızlığımızın sembolü ve milletimizin namusudur. Bundan evvel olduğu gibi bundan sonra da her şeyi ile milletimizin gönlünde müstesna bir yeri olan bayrağımızı her yerde taşımaya ve taşıtmaya devam edeceğiz." - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Coş Zihni Aldırmaz 29 Ekim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title