Haberler

Vali Doğan: Ölüm Olayı Araştırılıyor

Güncelleme:

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, İranlı bir kaçakçının açılan ateş sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili incelemenin sürdürüldüğünü söyledi.

Saray ilçesine bağlı Kapıköy köyünde sabah saatlerinde İranlı bir kaçakçının 'dur' ihtarına uymayınca açılan ateş sonucu hayatını kaybetmesi üzerine çıkan olayların ardından İl Jandarma Alay Komutanı Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan ve İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul ile birlikte öğle sıralarında ilçeye gelen Vali Aydın Doğan, Saray Kaymakamı Ahmet Can Pınar ile yaklaşık 3 saat görüştü.
Görüşmenin ardından kaymakamlık binasından çıkarken gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Doğan, olayla ilgili adli ve idari inceleme başlatıldığını söyledi.
Olayın sabah saat 05.15 sıralarında Kapıköy bölgesinde yaşandığını ifade eden Vali Doğan, "Bu sabah hudut karakollarımızın sınırda aldığı bir görüntü var. Bu görüntü çerçevesinde bir takip yapılıyor. Burada kaçakçılık yaptığı iddia edilen İran uyruklu şahıslar, Kapıköy civarında Türkiye'ye giriş yapıyorlar. Bunlardan biri ateşli silah yarası alarak hayatını kaybediyor. Cumhuriyet savcımız durumu adli açıdan inceliyor. Cenaze şu anda Van'da, otopsi yapılıyor. Ölüme sebebiyet veren ateşli silahın ne olduğu, kim tarafından kullanılmış olabileceği konusunu cumhuriyet savcısı kendi görevi olması hasebiyle inceleyecek. Devletin diğer birimleri de kendisine destek sağlayacak" dedi.
Olayın ikinci boyutunda ise köylülerin hadiseyi protesto etmek için ilçeye gelerek kaymakamlığa yürüdüğünü dile getiren Doğan, "Kapıköy köyümüzden bir grup vatandaş hadiseyi protesto etmek gayesiyle İlçe Kaymakamlığı'na yürüyor ve burada güvenlik kuvvetlerimiz vatandaşlarımızın ileri bir taşkınlık yapmalarını engelliyorlar. Daha sonra kaymakam, diğer arkadaşlarımız, belediye başkanımız, siyasi parti yöneticileri, muhtarlarımız vatandaşlarla yaptıkları görüşmeler sonucunda iş normal boyutlarına geliyor. O sırada bizde buraya geldik, ilgililerle görüştük. Her şey kontrol altında. Olayın adli boyutunu cumhuriyet savcısı yürütüyor. İdari bölümle ilgili kaymakamlık gerekli işlemleri yapacak" diye konuştu.

Doğan, olayla ilgili şu ana kadar asker ve köylüler arasında bir gözaltının olmadığını kaydetti. Doğan, daha sonra il merkezine gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

Van Bölge Gazetesi- Haber Merkezi

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ümit Yurdakul Nezih Doğan Kapıköy Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title