Haberler

Vali Cirit, Lys ve Sbs'de Başarılı Olan Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Artvin Valisi Kemal CİRİT, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen LYS ve SBS sınavlarında ilde ve ülke genelinde dereceye giren öğrencileri çeşitli hediyeler ile ödüllendirdi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine, İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa YANMAZ, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ile öğrenciler katıldı.

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı Lisans Yerleştirme Sınavında, MF-TM alanında Artvin Merkez Fen Lisesi öğrencisi Bahar ÇELİK İl birincisi , Şavşat Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Onur KAYA TS alanında il birincisi, Şavşat Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Gizem KARA Yabancı Dil alanında il birincisi, Şavşat Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Zeynep DURMUŞ Ekli puanda Türkiye 62'cisi, Şavşat Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Başak BİLGİN ekli puanda Türkiye 86'cısı, Artvin Merkez Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Özlem ATASOY ekli puanda Türkiye 733'cüsü, Artvin Merkez Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Muhammet Salih GÜL ekli puanda Türkiye 937'si oldu.

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) il genelinde ise Artvin Özel Menderes İlköğretim Okulu öğrencisi İlker TAŞKOLU birinci, Hopa Hüsnü Ciner Ortaokulu öğrencisi Beyza AKSOY ikinci, Artvin Merkez 7 Mart Ortaokulu öğrencisi Mustafa SÖNMEZ üçüncü oldu.

Öğrencilerin başarılarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali CİRİT, burada yaptığı konuşmada; "Başarının konuşulduğu her şey güzeldir. Ve başarı ödüllendirilmelidir. Artvin'de gözle görülür bir başarı grafiği yakaladığını görmekten memnunum. Burada eğitime gönül veren herkesi İl Millî Eğitim Müdürümüz nezdinde kutluyorum. Asıl kutlanması gerekenler ise öğretmenler ve öğrencileriyle sürekli zaman geçiren aileleri. Ailelerin sevincinden onlar kadar bende mutlu oldum. Artvin öğrenci de ihraç etmeye devam ediyor. Gördüğüm kadarıyla hepsi Artvin dışı üniversiteleriler tercih etmişler. Üniversiteler birazda üniversite kültürü olan yerlerde anlam kazanır. Örneğin İstanbul, Ankara, İzmir gibi…

2013-2014 Eğitim-öğretim dönemimiz yakında başlayacak. Bu yıl Eğitim-öğretime 30 bin öğrencimiz ve 2000'inin üzerinde öğretmenimizle devam edeceğiz. İnşallah çok daha başarılı bir Eğitim-öğretim sezonu ile karşınızda olmak istiyoruz. 447 öğrencimiz 4 yıllık bir fakülteye yerleşmiş. Umuyorum bunlar gönüllerindeki fakültelerdir. Bu sonuçlar Artvin'in geleceği ile ilgili planlamamızda bir veri olacaktır. Gelecek yıl daha çok büyük bir başarıyla Artvinlilerin karşısına çıkmayı arzu ederiz. Tabi Hükümetimizin bir eğitim politikası var ve en iyi şekilde karşılamak, gerekenleri yapmak bizlerin vazifesi ve bunu yerelde Artvinlilerle çalışarak gerçekleştireceğiz. Artvin eğitimi yüksek bir ilimiz. Bu, karşımızda bilinçli bir vatandaş olduğunu da gösterir. Çalıştayda daha detaylı konuşuruz bu hususları da… Öyleyse bu eğitim bilinci yüksek vatandaşımızın birikiminden yararlanarak geleceğimizin şekillenmesini sağlamamız gerekir. Bu konuda en büyük destekçimiz eğitime gönül veren sivil toplum kuruluşları, aileler, okul aile birlikleri, işin mutfağında olan öğretmenler ve tabi ki çocuklarımız. Biz sizlerle çalışarak eğitimi şekillendirmek istiyoruz. Burada yönetici profilleri de çok önemli. Okul yöneticisi olan arkadaşlarımıza sahada büyük görevler düşüyor. Artvin zorlu bir coğrafyanın mücadeleci insanlarını ortaya çıkarmış bir ilimiz. Öğrencilerimiz de başarı konusunda iyi mücadele ediyor. Burada öğrenci arkadaşlarımız arasında kızlar çoğunlukta. Buda beni fevkalade memnun etti. Kızlarımızı ayrıca tebrik ediyorum. Büyük bir başarı sergilemişler. Biz başarıyı sahipleniyoruz ama sorumluluğumuzu da üstleniyoruz. Eleştiriye açığız çünkü Artvin'ini hep birlikte bir yere getirmek için çabalayacağız. Ben burada da tüm arkadaşlarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum. Kapımız ve gönlümüz her zaman açık." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Artvin Merkez Şavşat Lys SBS Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title